Kritisk. Erik Slottner (KD) tycker inte att rödgrönrosa majoriteten gör rätt när den inför ett stopp för uthyrning av lokaler till religiösa friskolor.

KD: Fel att stoppa religiösa friskolor

Det är inte viktigt vem som driver en skola utan hur den drivs, skriver Erik Slottner (KD) som menar att det är fel av Olle Burell (S) att sätta stopp för uthyrning till religiösa friskolor.

  • Publicerad 16:02, 6 mar 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Skolborgarrådet i Stockholms stad Olle Burell (S) gick nyligen ut och deklarerade att han avser ”stoppa nya uthyrningar till aktörer som tänker bedriva konfessionell skolverksamhet”. Att Olle Burell är en fanatisk motståndare till friskolor är väl känt: i en debatt med undertecknad i Stockholms stadshus i november jämställde han friskolor med privata arméer. Att Burell av sina mörkröda ideologiska skygglappar förblindas att se att det finns konfessionella skolor som gör ett bra jobb är alldeles uppenbart. När den socialistiska lien sveper över fältet hamnar både agnarna och vetet på sophögen.

Stopp för religiösa friskolor i stadens lokaler

Det gäller nämligen att hålla två saker i huvudet samtidigt: dels att det finns många konfessionella friskolor som håller hög kvalitet, dels att det finns problemskolor. Vi anser att alla dåliga skolor ska läggas ner – oavsett huvudman. Könssegregering och religiös eller ideologisk hjärntvätt är oacceptabelt – oavsett huvudman. Men skolor som sköter sitt uppdrag och följer lagen samt där eleverna når kunskapsmålen och vistas i en trygg skolmiljö ska inte stängas ute. Burell borde istället lägga sin energi på den stora massa kommunala skolor som misslyckas med integration och skolresultat. Hans senaste utspel verkar snarare vara en dimridå för att dölja sina egna misslyckanden och är en skymf mot alla de elever och lärare i friskolor som är duktiga och brinner för det de gör.”

Friskola rasar mot nya förbudet

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.