Kristdemokrat. Ella Bohlin (KD), barn- och äldrelandstingsrådet Ella Bohlin vill förändra systemet med landsting. Foto: Karoline Montero Araya

KD: "Ge staten ansvaret för sjukhusvården"

Alla ska ha rätt till god vård i tid oavsett var i landet man bor, skriver Ella Bohlin (KD) och föreslår att staten ska få ett helhetsansvar för sjukhusvården.

  • Publicerad 10:53, 15 feb 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"I dag tänker vi extra mycket på alla som väntar på att få vård. Som sitter fast i köer eller slussas runt bland olika vårdinrättningar. Som drabbas för att ingen tar ett helhetsansvar. Det är inte rimligt att det kan skilja så mycket i vårdresultat och överlevnad för vissa diagnoser beroende på landsting. Vårdgarantin måste uppfyllas. Vårdköerna måste kortas. Den nuvarande regeringens förslag på ny lag inom vården är i själva verket en försämring av patienternas rättigheter. Det är ett välfärdssvek.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Kristdemokraterna vill återupprätta välfärdslöftet genom ett statligt ansvar för sjukhusvården. Alla ska ha rätt till god vård i tid oavsett var i landet man bor. Den som är sjuk måste kunna få möta en läkare senast nästkommande dag. Om vårdcentraler och jourläkarmottagningar har öppet kvällar och helger avlastas de hårt ansatta akutmottagningarna. För att minska vårdköerna vill vi återinföra kömiljarden. Och de som har behov av assistansersättning måste kunna leva, inte bara överleva, därför värnar vi LSS.

Sverige behöver en ny regering. En Alliansregering. Och utan Kristdemokraterna blir det ingen Alliansregering. Lägg din röst i höst på det parti som står för förändring och som bryr sig om kvalitet i välfärden."

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.