Daniele Fava (L) vill hellre att stockholmare åker skidor i en tunnel än att staden lägger allt krut på att få hit OS.

L: Prioritera en skidtunnel i Stockholm före OS

Bristen på skidspår innebär också att många stockholmare tvingas till träningsläger i snösäkrare delar av landet. Stockholm bör göra något åt det, skriver Daniele Fava (L) och Magnus Liljegren (L).

  • Publicerad 12:13, 9 mar 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Så kan vi summera årets Vasaloppsvecka. Som vanligt var en stor andel av åkarna Stockholmare, fantastiskt med tanke på Stockholms dåliga träningsmöjligheter. Även om det blev kallt ett par veckor så är det normala i Stockholm gröna vintrar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det är ingen överdrift att påstå att behovet av en skidtunnel i Stockholm är mycket stort, det kan varje skidåkare som nyttjat något av de konstsnöspår som finns i länet konstatera. Här är betalningsviljan för att nyttja korta spår mycket hög, och detta i stor trängsel.

Men det är inte bara elitåkare som syns i konstsnöspåren, det är alla åldrar och färdighetsnivåer även om det inte är så många yngre. Många stockholmsbarn får aldrig möjlighet att prova längdskidor. En skidtunnel skulle vara en stor tillgång för sportlovslediga barn liksom för skolors friluftsdagar.

Bristen på skidspår innebär också att många stockholmare tvingas till träningsläger i snösäkrare delar av landet. Träning i skidtunnel på hemmaplan skulle säkert vara uppskattat av många. En sådan skidtunnel skulle med fördel kunna drivas i samverkan mellan offentliga och privata aktörer.

Diskutera gärna OS men låt oss först fixa skidtunnel, bollplaner och bostäder."

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.