Potentialen är enorm, menar Moderaterna. Foto: Max Byström/Sanna Källdén

Moderaterna: ”Bristande visioner för Vanadislunden”

Vanadislunden har en stor potential och skulle kunna bli en plats för teaterscener, inspirerande poesihörnor, serveringar och fler utegym. Men majoriteten missar chansen att skapa en attraktiv mötesplats för stockholmarna, anser Moderaterna.

  • Publicerad 11:32, 13 sep 2016

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Moderaterna vill att Vanadisbadet och hela Vanadislunden blir en mer levande plats under hela året och under kvällstid, för att skapa trygghet i området. Moderaterna vill därför, tillsammans med stockholmarna, utveckla Vanadislunden till en mer attraktiv och välutnyttjad park.

Vid årsskiftet 2016/2017 löper avtalet med entreprenören som driver Vanadisbadet ut. Tyvärr vill den rödgrönrosa majoriteten driva badet i kommunal regi, vilket visar på bristande visioner för utvecklingen av badet och dess närområde. Platsen har potential att ge utrymme för kultur- och idrottsverksamheter såsom teaterscener, inspirerande poesihörnor, serveringar, fler utegym och uppmätta intervallbackar för löpträning.

Genom att återta Vanadisbadet i kommunal regi finns det ett begränsat utrymme att utveckla platsen, vilket inte ska stå i vägen för att skapa en aktiv mötesplats för stockholmarna. Vi vill inte att Vanadisbadet ska lämnas i händerna på klåfingriga politiker som tror att de vet vad stockholmarna behöver.

Stockholmarna bör därför få vara med och bestämma hur Vanadisbadet och den kringliggande närmiljön ska utvecklas.

Är den rödgrönrosa majoriteten beredda att lyssna på stockholmarna? Det är vi! Därefter bör vi hitta de bäst lämpade aktörerna som kan vara med och möjliggöra visionerna för Vanadisbadet och dess närområde.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.