MP-toppen: Alla bör ha minst ett klimatlöfte

"Vad blir ditt löfte? Ta en veggomånad, börja cykla till jobbet några dagar per vecka, fixa matavfallsinsamling eller boka gratis energirådgivning till din brf?", skriver miljöborgarrådet Katarina Luhr (MP).

  • Publicerad 10:00, 24 mar 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Hör du till en av alla oss som signalerar vår klimatoro genom att släcka lampan och tända ett ljus när det är Earth Hour? Vi är många nu som oroas över klimatförändringarna och anstränger oss för att leva klimatbättre.

Stockholm ska vara fossilbränslefritt senast år 2040, och stadens klimatutsläpp har halverats sedan 1990. Men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Men vi är många och om vi hjälps åt går det snabbare. Mitt klimatlöfte på Earth Hour är att göra allt jag kan för att Stockholms klimatutsläpp ska minska rejält. Vad blir ditt?

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ta en veggomånad, börja cykla till jobbet några dagar per vecka, fixa matavfallsinsamling eller boka gratis energirådgivning till din brf? Kanske hemestra i stan istället för att resa bort på semestern eller boka sommarsemesterns resa med tåg? Det finns mycket vi kan göra tillsammans om alla vi som släcker lampan på lördag också gör ytterligare någon liten extra sak i år. Så vad lovar du?
 
 

Katarina Luhr (MP), miljöborgarråd.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.