Anna-Klara Müntzing (MP) och Mathias Leveborn (V). Foto: Pressbilder

MP: V vet inte ens själva vad de röstar på

Mathias Leveborn (V) verkar inte själv fatta vad han röstar på för förslag i Södermalms stadsdelsnämnd, skriver Anna-Klara Müntzing (MP) i en replik.

  • Publicerad 21:04, 18 nov 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Detta är en replik på följande debattartikel: V: "Blågröna vill underlätta drickandet för hipstersnubbar på Söder"

Det är med stigande förvåning jag läser den ena attacken efter den andra från Mathias Leveborn, ersättare för Vänsterpartiet i Södermalms stadsdelsnämnd.

Han skriver att han inte vet om han ska skratta eller gråta "när jag såg att Miljöpartiet och Alliansens första politiska beslut är att önska slopa alkoholförbudet i våra parker". Och vidare: "Är det områdets viktigaste fråga? Mer alkohol? Really?"

Mathias är inte särskilt noga med sitt ordval, det blir ofta fel, missuppfattat eller missledande. Medvetet eller ej. Vem har sagt att det är områdets viktigaste fråga? Det var en punkt på den givna dagordningen, svar på en skrivelse, där vi aktivt föreslog att nämnden ska föreslå staden att utreda den så kallade Malmömodellen. Samma linje som MP haft sedan tidigare.

V: "Blågröna vill underlätta drickandet för hipstersnubbar på Söder"

Värre är att han inte tycks förstå att han själv ställt sig bakom både att Malmömodellen är värd att utreda och att vilja se över alkoholförbuden i stadsdelen. När en motion i mars förra året var på remiss i stadsdelsnämnden ställde en majoritet (S, MP, V och L) sig bakom förvaltningens svar som sa just detta. Och vid det tillfället var det Mathias själv som företrädde V.

När man som politiker inte lägger ett annat förslag till beslut, eller åtminstone skriver ett särskilt uttalande, betyder det att man ställer upp på det som förvaltningen skriver om man röstar på det förslaget. Men det kanske inte Mathias har fattat? Inte heller att han gjorde samma sak på förra nämnden.

Till sist var det inte tack vare V som beslut om konstgräs i Björns trädgård sköts upp. Och att MP aldrig skulle ha nämnt frågan om mikroplaster är han nog rätt ensam i nämnden om att anse.

Kravet: Gummit i lekparkerna måste bort