Debattör. Gunnar Sandell från PRO skriver om hemlöshet bland pensionärer. Foto: StockholmDirekt/Stockholms stad

PRO: Pensionärer ska inte bo på bussen

Det är ett stort socialt misslyckande att samhället inte kan garantera sina äldre invånare en ”tak över huvudet garanti”, skriver Stockholms PRO-ordförande Gunnar Sandell.

  • Publicerad 12:24, 10 apr 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Klyftorna ökar i det svenska välfärdssamhället. Nu senast gällde det hemlösa pensionärer i Stockholm. För PRO är det självklart att ingen ska behöva bo på gatan. Stockholms kollektivtrafik är ingen acceptabel sovplats någon. Det är med stor förfäran vi mötas av sådana avslöjanden.

PRO Stockholms län samlade till årsmöte den 5 april 2018 uttalar vårt fördömande över att äldre människor tvingas finna sin nattvila i kollektivtrafiken eller trappuppgångar. PRO accepterar inte hemlöshet! Det är ett stort socialt misslyckande att samhället inte kan garantera sina äldre invånare en ”tak över huvudet garanti”.  

PRO kräver omedelbara åtgärder för att eliminera hemlösheten bland pensionärer. Även på lång sikt handlar det om ekonomi och livskvalité. Boendekostnaderna är för höga och pensionerna för låga. Tillgången till hyresbostäder med rimlig hyra måste också öka. Vi förväntar oss politiska besked om detta nu och inför valet. Vi pensionärer utgör en fjärdedel av de röstberättigade. En viktig grupp att respektera."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.