Thore Wiberg, ordförande SD Täby, Mikael Bystedt, Vice Ordförande SD Täby Foto: Pressbilder/Sverigedemokraterna

SD Täby: "Pinsamt uppenbart att Moderaterna är medskyldiga"

"Gång på gång har Gripestams eget riksdagsparti haft möjlighet efter möjlighet att undvika att hamna i just denna situation". Så skriver SD i Täby efter Leif Gripestams uppmärksammade Facebookinlägg förra veckan.

  • Publicerad 12:00, 16 feb 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Efter att de ensamkommande demonstrerade på Täby Torg och Leif Gripestam kommenterat detta har det uppstått en livlig diskussion. Gripestam har rätt och även vi välkomnar en debatt men debatten måste vara trovärdig. Det är uppenbart att det för Gripestam är lättare att anklaga den sittande regeringen än sina egna riksdagskollegor. Gripestam skriver att han har varnat för detta scenario, men till vem? Det enda rimliga är att han hade varnat sitt eget riksdagsparti.

Låt oss följa Gripestams resa. 2006 började han som kommunstyrelsens ordförande och ett år senare (innan SD kom in i Riksdagen) röstade alla, inklusive det moderata riksdagspartiet, för att ge asylsökande fri hälsovård, sjukvård och tandvård. SD:s ståndpunkt har alltid varit att asylsökande bara ska ha rätt till akut vård.

Efter några år gick det snabbt för den moderatledda regeringen Reinfeldt att genomföra ytterligare kostnadskrävande beslut. 2010 röstade riksdagen igenom att fri hälso- och sjukvård även skulle omfatta alla personer som vistas illegalt i Sverige, endast SD röstade emot. SD var också det enda partiet som 2014 röstade mot mottagande och skolgång för nyanlända barn som vistas i landet i strid mot gällande lagstiftning.

I januari 2015 yrkade SD på en misstroendeförklaring mot regeringen Löfven men förslaget avslogs då det inte stöddes av M och de andra partierna. Ett år senare 2016 var SD det enda parti som röstade emot anvisningslagen, den lag som nu Gripestam bl.a. så skarpt kritiserar. Så sent som i september 2017 gav vi Moderaterna återigen möjligheten att begära Löfvens avgång. Även denna gång röstade SD, som enda parti, för att Löfven borde avgå.

Gång på gång har Gripestams eget riksdagsparti haft möjlighet efter möjlighet att undvika att hamna i just denna situation som nu Gripestam nu uttrycker sitt starka missnöje med. Att Gripestam nu agerar som han gör är att skönmåla bilden av situationen i Täby och det moderata partiet som ett parti som tar ansvar. Verkligheten är att Moderaterna har förbrukat allt sitt förtroende gällande allt som rör migrationen.

När nu Gripestam lämnar sitt uppdrag som ordförande är det pinsamt uppenbart att Moderaterna är lika medskyldiga till den uppkomna situationen som regeringen är och att om SD hade fått igenom sin politik hade denna situation aldrig uppstått. Det som Gripestam nästan beskriver som en belastning, som Täby måste ge till de nyanlända, det har hans eget riksdagsparti röstat igenom.

Täbys invånare förtjänar en kommunstyrelse som bättre säger ifrån till rikspolitiken än vad den moderatledda borgerliga Alliansen har gjort under de senaste tio åren. En röst på SD i Täby är en röst på en ärlig politik och för att bygga ett bättre Täby."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52

Vi är stockholm