Svarar. Daniel Helldén (MP) och Ewa Larsson (MP) håller inte med insändarskribenten. Foto: Stockholms stad

"Skarpnäcksbor generellt sett har all anledning av att vara stolta "

Det finns ingen inledning till oro, svarar MP-topparna Ewa Larsson (MP) och Daniel Helldén (MP).

  • Publicerad 14:58, 12 mar 2019

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Det här är ett svar på insändaren "MP sviker Björkhagen och Bagis" som du kan läsa här, eller genom att skrolla ner en bit.

"Hej M Westerlund. Du är orolig för att de som har röstat på Miljöpartiet de gröna får en politik de inte gillar, vi tackar för din omtanke.

Som exempel tar du upp parken Skyfallet som började rustas upp hösten 2017 och stod klar förra hösten. Upprustningen gjordes i nära samverkan med de barnfamiljer som ofta besöker parken. I parken finns en gammal lokal som tidigare använts av parklek, lokalen behöver en uppfräschning. Skarpnäcks stadsdelsförvaltnings ambition är att lokalen sedermera ska kunna hållas öppen. Vår uppfattning är att Skarpnäcksbor generellt sett har all anledning av att vara stolta över sina fina parker och alla naturområden, under våren kommer förslag till lokal ny Parkplan presenteras och som det kommer att finnas möjlighet att delge sina synpunkter på.

Du är också orolig för att den grönblå majoriteten i Stadshuset ska ombilda hyresrätter i stadsdelen, det måste vara ett missförstånd. Majoriteten har gett möjlighet för max 290 boende i hyresrätt i Bagarmossen att, om 2/3 av de boende i en fastighet vill teckna avtal om att köpa sin lägenhet till ett marknadsmässigt pris, ha möjlighet att göra det efter en prövning i Stadshuset. Det är alltså de boende kollektivt som måste göra ett aktivt val, inte Stadshuset.

Sedan har du synpunkter på Miljöpartiets de grönas trafikborgarråd och partiets strategiska arbete med cykelbanor, du menar att detta framgångsrika arbete för nya cykelbanor, cykelleder och avstängda gator till förmån för sommarparker i hela Stockholm ske leda till att det gröna partiet förlorar väljare. Vi skulle vilja säga att det mycket väl kan bli tvärt om. Vi ser att stockholmarna uppskattar en grön och levande stad med hög kvalité i parker och grönområden, en stad att promenera och känna sig trygg i och där det är lätt att ta sig fram utan bil. Då är ett grönt parti en viktig förutsättning för att detta ska bli verklighet."

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Gröndalsbo snuvas på båtplats av staden

Nyheter Fick boj i svartbyggda småbåtshamnen Han fick en båtplats i Gröndals nya hamn – men tvingades bort efter stadens bygglovsmiss. “Hade aldrig köpt en båt för 180 000 kronor utan båtplatsen” säger Johan Gester.tisdag 19/3 17:30

Jobbtorg flyttar till nya lokaler i Söderort

Nyheter Samlar fem enheter på en plats Jobbtorg Unga flyttar till ny adress under våren, längre söderut mot Enskede. De flyttar ihop med fem andra enheter inom Jobbtorg Stockholm.tisdag 19/3 16:19