Mohamed Nuur (S) och Kahin Ahmed (M). Foto: Pressbilder

SLUTREPLIK. S och M i Järva: "För oss står SD för Sweden Destroyers"

"SD bedriver en integrationspolitik som skapar sociala, politiska och ekonomisk konflikter – och därmed samhällspolarisering", skriver Mohamed Nuur (S) och Kahin Ahmed (M) i en slutreplik.

  • Publicerad 15:11, 28 aug 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Sverigedemokraternas Fredrik Franzén och Jimmy Fors har nu svarat på kritiken från oss och anstränger sig till det yttersta för att snedvrida verkligheten.

Somalier som är den största afrosvenska gruppen i Sverige har under en längre tid utsatts för kränkningar och afrofobiska handlingar från alla möjliga håll utan att förövarna tvingats ta några konsekvenser av deras rasistiska påhopp. I vår första debattartikel skrev vi om hur främlingsfientliga krafter sprider ut sig i Sverige, och att rasismen mot somalier har blivit vardag.

LÄS MER: DEBATT: SD svarar på kritiken från M och S i Järva

Vi belyser hur främlingsfientliga krafter bryter nya mark och att rasistiska påhopp mot afrosvenskar bli mer accepterad företeelse i vårt samhälle. Fredrik Franzén och Jimmy Fors skriver att vi genom att dra rasistiska kort devalverar berättigad kritik. Vi drar inte rasistiska kort utan vi belyser bara hur afrofobin har blivit en accepterad samhällsföreteelser.

Om man är politiker är det viktig att man är allmänbildad och hänger med. Då kan det vara intressant att läsa Brottsförebyggande rådets (Brå) rapport om hot, hatbrott mot afrosvenska eller andra minoritetsgrupper. Mellan år 2008 och 2014 har antalet hatbrott mot afrosvenskar ökat med cirka 41 procent, enligt Brå. Afrosvenskar drabbas i högre utsträckning än andra minoriteter. Det är en bekymrande utveckling.

LÄS MER: DEBATT. S och M i Järva: "Rasismen mot somalier har blivit vardag"

Er partisekreterare Richard Jomshof har skrivit att Kahin Ahmed inte är välkommen i Sverige. I en intervju med DN har Jomshof utvecklat sina rasistiska argument och sagt att "Kahin Ahmed inte är svensk medborgare". Reportern frågar då Jomshof hur Kahin Ahmed inte kan kallas svensk medborgare, med tanke på att han bott här i 26 år och jobbat och betalat skatt här i 18 år.

Jomshof svarar då att "vi har dokument" och "den frågan får vi ta vid ett senare tillfälle". Allmänheten ser att Jomshof, som är SD:s partisekreterare, gjort skillnad på medborgare och medborgare. Och enligt hans "dokument" kan afrosvenska medborgare inte bli svenska medborgare. Jomshofs svar avslöjar hur SD bedriver en integrationspolitik som skapar sociala, politiska och ekonomisk konflikter – och därmed samhällspolarisering.

Att bortförklara rasistiska tendenser i samhället är ett allvarligt misstag. Speciellt i denna tid när främlingsfientliga krafter vinner mark i det politiska landskapet. Ni sverigedemokrater har en lång svart lista som är svår att förklara bort när det kommer till rasism, hat och hot mot invandrare. När rasistiska påhopp kommer från er blir man tyvärr inte förvånad längre. Ni kallar er SD som i Sverigedemokraterna, men vi invandrare kallar er SD och i vår mening står det för Sweden Destroyers.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya p-platserna i Viksjö försenas kraftigt

Nyheter "En katastrof för oss handlare" Sedan årsskiftet har det varit knepigt att få parkeringsplats i Viksjö centrum. Målet var att p-platserna närmast butikerna skulle öppnas upp innan midsommar. Men det kommer att dröja betydligt...måndag 18/6 11:42