Sommarfesterna är igång på Långholmen. Foto: Mostphotos

"Sommartortyren är igång på Söder"

"Dessa dansfester, technofester och allt vad de nu kallas dyker upp i “Gropen/Grytan” vid Västerbrons södra fäste med täta intervall under hela sommaren och upplevs som tortyr av oss boende", skriver signaturen Stefan.

  • Publicerad 19:00, 1 jun 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Nu är sommaren här och det innebär slutet för ett någorlunda ostört boende för många boende på Södermalm. I vårt fall handlar det om hög "musik” som spelas på Långholmen och då särskilt den elektroniskt förstärkta med mullrande bas. Just djupbas är i stort sätt omöjlig att stänga ute ur lägenheten och upplevs som om man har något mullrande inne i huvudet hela tiden, som en form av lågbas-tinnitus.

Dessa dansfester, technofester och allt vad de nu kallas dyker upp i “Gropen/Grytan” vid Västerbrons södra fäste med täta intervall under hela sommaren och upplevs som tortyr av oss boende ofta börjar man spela redan kl 11 på förmiddagen och håller på i 12 timmar (även de som sökt tillstånd och fått det styrkt till 22:00 drar oftast över.)

Jag vill nu uppmana alla som känner som vi gör att uppmärksamma våra politiker och polisen om vad vi tycker om att musikevent som kanske 0,3 procent av befolkningen gillar ska påtvingas alla boende i närområdet här kommer några man kan skriva till:

Tillståndsenheten: tillstandsenheten@stockholm.se

Polisen: Tel 11414 (Polisanmäl de som inte har tillstånd eller spelar efter 22:00).

Södermalmspolisens Facebook-chatt

Socialförvaltningen

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.