E18 Foto: Sophie Bordenave Lindborg

"Täby ska växa i takt med vad trafiksystemen klarar av"

"Vår vision är att Täby ska växa i takt med vad trafiksystemen klarar av", skriver Sverigedemokraterna i Täby i en debattartikel.

  • Publicerad 11:14, 6 nov 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Täby beräknas växa med 20 000 invånare de kommande åren fram till år 2026 och då ha 90 000 invånare. De planer som kommunen nu har tagit fram är inte rätt väg att gå, anser SD Täby.

Vår vision är att Täby ska växa i takt med vad trafiksystemen klarar av och att kommunen inte utvecklas till en storstad på landet med stora byggnader i betong, stål och glas. Översiktsplanen för Täbys stadskärna 2050 som nu är ute för samråd visar istället på ett samhälle som inte är genomtänkt och välkomnande.

Det mest avgörande för att Täby ska klara av den redan beslutade befolkningsökningen är dock kommunikationerna och redan idag har det exempelvis på en del platser börjat uppstå kö och då även under icke rusningstrafik.

>>> LÄS ÄVEN: HUR SKA DET HÄR GÅ IHOP? <<<

I motsats till vad Täbys styrande politiker tror så kommer den egna bilen att för lång tid framåt vara ett viktigt transportmedel och då i synnerhet för barnfamiljer och pensionärer. De breda och påkostade cykellederna som byggs kommer inte att nämnvärt avlasta trafiken i gaturummet varken nu eller i framtiden.

För att klara av befolkningsökningen måste vägnätet byggas ut och förstärkas, nya rondeller och planskilda korsningar för gång och cykeltrafik byggas samt busshållplatser i körfält tas bort. Allmänna kommunikationer måste byggas ut och likaså incitament skapas t.ex. infartsparkeringar och lägre biljettavgifter för att få folk att utnyttja kollektivtrafiken.

Utmaningarna för Täby är stora och den 7 november kommer det vara debattkväll om kommunikationerna i framtida Täby. Kom och hör vår vision, som vi anser är den bästa politiken, för hur Täby ska förbli en attraktiv kommun som Täbybor känner igen sig i.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03

Vi är stockholm