Byggen i staden. "Bygg på fotbollsplanen intill hyreshusen. Bevara golfen. Bygg inte i villaområden. Är det ett modernt och hållbart nytänkande för storstaden?" skriver Ulf Walther (s).

Walther (S): "Bevara golfen, bygg inte i villaområden, är det hållbart?"

"Smaka på orden. Utförsäljningar. Slutna kvarter. Bygg på fotbollsplanen intill hyreshusen. Bevara golfen. Bygg inte i villaområden. Är det ett modernt och hållbart nytänkande för storstaden?" skriver Ulf Walther (S) om grönblå bostadspolitik.

  • Publicerad 20:00, 18 nov 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

När jag borstar tänderna på kvällarna och tittar ut genom fönstret så reagerar jag över att min utsikt numera är delvis skymd av två hotellbyggnader vid Älvsjömässan. Så var det ju inte när vi köpte huset för femton år sedan, tänker jag, och tandkrämen smakar inte lika gott längre. Men, vi bor inte i ett reservat. Vi bor i en storstad där den kanske största utmaningen är att bygga bostäder för kommande generationer. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Häromveckan kunde vi läsa i tidningen att Moderaterna har ställt in ytterligare ett byggprojekt. Den här gången var det 78 billiga hyresrätter för kanske 300 medborgare i Stureby. Smalhusen, fyra ihoptryckta våningar, skulle inte smälta in på andra sidan gatan, i villamiljön, helt enkelt. Det ska byggas radhus i stället. Därtill har Centerpartiet sett till att 800 lägenheter för 3 000 medborgare i Årsta spolas för att utöka ett redan befintligt naturreservat. Tillsammans toppar kanske Centern och Moderaterna detta genom att säkra en framtid för golf på Årstafältet. Du läste rätt. Golf. Inte minigolf. Utan golf. I en stad.

Bygge kommer dock ske, även om tempo nu tappas. Det ska byggas på barnens fotbollsplan i det redan tätbebyggda Dalen, fem meter från nästa hyreshus. Där passar det in. Och det ska byggas slutna kvarter överallt. Men varierat kommer det ändå bli i Söderort, det lovar alliansen genom ombildningar av allmännyttan och utförsäljningar av centrumområden. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Smaka på orden. Utförsäljningar. Slutna kvarter. Bygg på fotbollsplanen intill hyreshusen. Bevara golfen. Bygg inte i villaområden. Är det ett modernt och hållbart nytänkande för storstaden? Eller är det klassisk högerpolitik? Vart ska dina barn flytta när det är dags att lämna boet? Kommer du ha råd att köpa dem ett radhus intill golfbanan? Hur smakar din tandkräm?

Grönblått säger nej till hyreshus i Stureby

Klart: Inga bostäder byggs i Årstaskogen

Beskedet: Årsta golf blir kvar

Kompakt motstånd mot bygge på bollplan

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här är veckans mest lästa Stockholmsnyheter

Nyheter ✓Har du missat något i nyhetsflödet? ✓Här är topp tio-listan Nya hyror, ombildningar och strid kring sommargågator. Det är några av veckans mest lästa artiklar på StockholmDirekt.se.lördag 16/2 9:10

Aktiviteter i Söderort med plats för ditt barn

Nyheter GUIDE: Föreningar i Hägersten, Älvsjö, Midsommarkransen och Västertorp utan kö ✓Lista även för övriga Söderort Har dina barn inte köat i år till de populäraste klubbarna? Missade du släppet av nya platser vid terminsstarten? Här är föreningarna i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö som har plats för ditt barn...lördag 16/2 8:40