Foto: Bengt Johansson

Blåljus: Cigarettstöld och bil-svindlare

Två personer stal cigaretter från Ica Västerleden och en man i Bålsta fick aldrig sin blocket-bil. Här är de senaste blåljusnyheterna.

  • Publicerad 10:05, 2 jul 2018

Söndag, 22.00

Ica Västerleden, Enköping

Stöld. Ett vittne står i kassakön när en man kommer fram till kassörskan och ber om hjälp. Kassörskan lämnar då kassan med mannen varpå en annan man går fram till den nu tomma kassan och börjar plocka på sig cigarettpaket. När vittnet frågar mannen vad han håller på med försvinner mannen från platsen i sällskap med personen som bett om hjälp i kassan.

Måndag, 00.59

Bålsta

Drograttfylla. Polisen stoppar en personbil i Bålsta under natten till måndag. Personen i bilen, en man i 30-årsåldern som inte är hemmahörande i Bålsta, misstänks vara drogpåverkad och testar även positivt på polisens snabbtest. Mannen misstänks nu för drograttfylleri och narkotikabrott.

Lördag, förmiddag

Bålsta

Bedrägeri. En person boende i Bålsta letar efter en bil att köpa på blocket. Han hittar en och kontaktar säljaren som meddelar att det finns många som är intresserade av bilen men om personen lägger handpenningen direkt så ska han få bilen

Således för personen över pengar till säljaren via Swish och får även kvitto på detta. När han senare försöker kontakta säljaren igen går denne inte att nås via det telefonnummer som angetts. Ärendet utreds nu som bedrägeri.

Söndag

Södra Villavägen, Bålsta

Stöld. Två svarta damcyklar av märket Yosemite stjäls från Södra Villavägen i Bålsta. Cyklarna har ett värde av 5000:- och var köpta samma dag som stölden inträffade.

Söndag 19:30

Kungsgatan, Enköping

Rattfylla. Polisen kallas till en trafikolycka på Kungsgatan i Enköping. Två bilar är inblandade. Inga personskador uppstod i samband med krocken men den ene föraren luktar alkohol och tas till sjukhus för att genomgå blodprov. Föraren är misstänkt för rattfylleri.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Kyrkan ger svar på tal till besvikna luciafirare

Nyheter Vid luciafirandet i Vårfrukyrkan fick barnfamiljerna sätta sig längst bak. Detta har lett till skarp kritik från föräldrar. – Vi tar till oss kritiken, säger Erik Berger, komminister.fredag 14/12 14:39

Tjuv hoppas på vinterföre

Nyheter Stal skidor och snowboard.fredag 14/12 10:29

Glädjebeskedet: Skolorna klättrar i kommunrankning

Nyheter Grundskolorna i Håbo är på väg åt rätt håll. För femte året i rad klättrar man i SKL:s årliga rankning. – Vi kommer inte slå oss till ro, säger Ewa Johansson, verksamhetschef för grundskolorna i Håbo.fredag 14/12 10:09