Enskede fotbollsblogg

Stockholm är Sveriges fotbollshuvudstad. Enskede är på många sätt mittpunkten i Stockholmsfotbollen med stora arenor som Tele2 Arena, många fotbollsplaner och tusentals spelare. Signaturen RPS...

ELVA HEMMATCHER UTAN SEGER EIK NIO LIV SOM KATTEN NATTSVART FÖR LULEÅFOTBOLLEN

  • Publicerad 07:34, 11 sep 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

SENASTE HEMMASEGERN FÖR ENSKEDE IK 18 SEPTEMBER 2016 MOT VÄSTERÅS (2-1)

Enskede IK-IFK Luleå 1-0 (0-0) herrar division 1 norra

Jumbofinal där ett kryss med stor sannolikhet skulle betyda degradering för både Enskede och Luleå. I matchens 90:e minut med en utvisad flyttar Luleå fram allt de har och EIK gör 1-0.

Enskede en förening mitt i storstan med stabil ekonomi oavsett serietillhörighet men i Luleå är tongångarna dystra. I somras fick sportchefen Daniel Kalén sluta p g a ekonomin. Även huvudtränaren Fredrik Waara försvann från herrlaget. Ny tränare för blev Per Jensen som var huvudansvarig i fyra år mellan säsongerna 2006-2009 och nu senast ansvarig för IFK Luleås ungdomsakademi. Fredrik Waara hade varit Luleås huvudtränare sedan 2009 då han tog över efter just Per Jensen.

Luleås ryske stjärna utvisad och tränare utvisade

Luleå tränare Per Jensen till Enskedebloggen efter matchen:

”Vi hade i dag inte domsluten med oss. Utvisningen i 50:e minuten är en standard duell där både går inte lika hårt men Vladimir Lazarev blir utvisad. Vi är i första halvlek det klart bättre laget. Minst tio horribla domslut och Enskede skulle haft tre gula kort där de hindrar oss vid omställningar. Enskede (17 poäng) kommer få det jobbigt att stanna kvar i serien men vi i Luleå (12 poäng) kommer vi inte att ge upp innan det matematiskt är omöjligt, det är 24 poäng kvar att spela om. Nu skyller vi inte förlusten på domaren utan vi brister i kvalitet. Vi har i Luleå (70 000 invånare) hård konkurrens av ishockeyn och många pojkar med driv väljer Luleå Hockey. Men vi har U17 och U19 satsningar med spelare som brinner för fotbollen och kommer till varje träning för att bli bättre. Vi kan inte i Luleå, Piteå (nedflyttade från division 1 i fjol) och Boden fortsätta att värva spelare utifrån. Umeå (100 000 invånare) är en större stad och har en fördel det visar både Umeå FC och TG”.

 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.