Enskede fotbollsblogg

Stockholm är Sveriges fotbollshuvudstad. Enskede är på många sätt mittpunkten i Stockholmsfotbollen med stora arenor som Tele2 Arena, många fotbollsplaner och tusentals spelare. Signaturen RPS...

INTE MÅNGA UTRYMNINGSVÄGAR PÅ ENSKEDE IP NOTICE SOM MITTBACK?

  • Publicerad 10:11, 4 sep 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Akropolis-Enskede 4-1 (2-0) herrar division 1 norra

Enskede skriver på sin hemsida att matchen var jämnare än siffrorna visar. Straffen till 2-0 var en bjudning av domaren vilket även den något partiska hemmapubliken höll med om. Scoutrapporten:

11) Alagie fick mycket utrymme, 9) Niko på bänken halvskadad efter tuffa dueller mot Arameiska-Syrianska senast och 12) Linkan utbytt efter 60. På mitten städades det mesta av genom i Stockholm okände nyförvärvet 6) Marcus H S https://www.svenskafans.com/fotboll/officiellt-marcus-haglind-sangre-klar-for-akropolis-if–566457.aspx Enskedes hot var tre spelare 7) Kaplan 9) Sanneh och 18) Aly. Sanneh byttes ut och där tappade EIK spets”

 ”Futsal: Bajens SFL-trupp tar form – fem nyförvärv klara

– Fredrik Notice är en kraftfull spelare med bra skott, som kan användas på flera positioner på planen. Han har vunnit ett SM-brons med Falcao”

 Notice kan bli EIK räddare i höst, striker eller mittback?

EIK har i sommarfönstret förändrat den obalans alla kunde se fanns i spelartruppens sammansättning i våras. EFB utmanar Notan att göra en Patrick Amoah först i Huddinge och sedan i Vasalund och ta på sig rollen som Försvarsgeneral. Ingen kritik mot den nya backbesättningen men det behövs flera alternativ. Motståndare bör stängas ner betydligt mer än vad som gjordes med Alagie om EIK skall klara kontraktet.

Det kan gräma fortfarande och visst EIK P87 kunde vunnit Sanktanslutspelet hösten 2000. EIK andra utvecklingslag för 13-åringar (det första var P86-orna) var starkare den hösten än Hammarby P87 (Christer G nu i Sirius och Nicklas G nu i Farsta var klass) och BP P87 (Philip H nu i Sirius Eric Lind och Mohammed var stjärnorna plus Sigge från Ekerö). Vi med Enskede IK (rejäla underdogs vid seriestart med det nystartade U-laget) gav i semifinalen bort Sanktan-titeln (hade varit en bragd) men lagets prestationer med Notice i spetsen förbleknar omöjligt, det var vasst, bättre producerar inte 13-åringar. Fredrik Notice mål i sista minuten på Skarpnäcks grus i seriematchen 1-0 mot haussade Spårvägen P87 var uppvisning i högre skolan och det glömmer vi inte i Enskede.

Fredrik; Ta mittbacksplatsen om Tino frågar och öka chansen att spela EIK kvar i serien.

Fotnot: Akropolis sjunde hemmaseger på nio matcher. EIK har i år ingen seger, en oavgjord på Enskede IP resten förluster.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.