Enskede fotbollsblogg

Stockholm är Sveriges fotbollshuvudstad. Enskede är på många sätt mittpunkten i Stockholmsfotbollen med stora arenor som Tele2 Arena, många fotbollsplaner och tusentals spelare. Signaturen RPS...

STEFAN OSTOJIC I LANDSLAGET NÄSTA HELG – LÄGE FÖR BP ATT TITTA PÅ DIMMAN DOSIS

  • Publicerad 20:37, 4 nov 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Enskede IK-Arameiska/Syrianska 3-2 (0-0) herrar division 1 norra

Värmeböljan anländer i november och inte på sommaren. Målexplosionen slår till sista tio minuterna i sista matchen och inte på våren efter att bortalaget från Botkyrka i ledning med 2-0 känt sig säkra på att bärga tre poäng men en 50-50 straff som gavs av domaren fick hemmapubliken anledning att jubla i minut 80, 88 och 89. Enskede tog därmed sex poäng av Arameiska/Syrianska i år men i övrigt endast 17 poäng på övriga 24 matcher varav 10 hemma på Enskede IP.

Stockholmslagens kräftgång:

  • EIK började säsongen med åtta (8) raka förluster på naturgräset på Enskede IP
  • EIK avslutade säsongen tillbaka längs Sockenvägen på anspråkslösa Enskede 2 konstgräs d v s gamla B-planen p g a av idrottsplatsen byggs om för Hammarby Friidrott och avslutade (så dags nu) med 3-0 på Assyriska och 3-2 mot A-S men 10 poäng på 13 hemmamatcher = nedflyttning i alla ligor
  • Vasalund som även de åkte ur serien brukar ha Skytteholms A-plan som ett fort men tog bara 15 (av möjliga 39) av sina totalt 27 poäng hemma i Solna

VEM RISKERAR ENSKEDE IK ATT TAPPA UPPÅT I SERIESYSTEMET?

Utan tvekan har Dimitrios ”Dimman” Dosis född 1997 i höst visat sina kvaliteter om än på ganska få spelminuter. Dimman har ibland haft alla kännetecken för en talangfull spelare som tyvärr inte tar klivit upp i eliten men hösten har visat annat. Efter att i förfjol spelat i näst högsta juniorserien i ett ojämnt Enskedelag utan direkt utveckling i själva lagspelet och i fjol utlånad till Farsta i division 3 där det inte blev mycket speltid har denna prövande höst i Enskede visat att kvaliteterna finns hos Dosis Junior. Dimman är en spelartyp som skulle passa in i BP sätt att spela. Enskedebloggen har inte inside i frågan men provträning hos BP och Dimman skulle skingra sig.

STEFAN OSTOJIC EIK & ARAMEISKA-SYRIANSKA OM SÄSONGEN

Enskedes profilvärvning i våras Stefan Ostojic som bytte tillbaka till Arameiska-Syrianska i somras summerar sin säsong:

”Sju mål och sex assist sammanlagt för EIK och A-S är OK. Fast jag lämnade Enskede i somras vill jag ge tränarna en stor eloge för att de verkligen gjort ett försök. Vet inte vad som händer i vinter utan för mig själv blir det närmast fokus på högsta serien i futsal med Falcao. Jag är en teknisk spelare som är explosiv med ett bra skott och det passar bra i futsal. I fotboll vill jag helst spela på vänsterkanten även om jag under tiden i EIK spelade både 9-a och 10-a”

” Jag hoppas Akropolis går upp till Superettan, de har spelat fin fotboll i flera är och är mina favoriter i kvalet mot Frej. Det skulle vara kul att se Akropolis i Superettan”

Stefan Ostojic från Tumba inledde sin karriär i AIK P93 tillsammans med bland andra Robin Quaison från Akalla (nu i Mainz i Bundesliga). Den som vill se skickliga spelare även om säsongen är slut kan följa Stefan Ostojic och futsal landslaget nästa helg i två landskamper mot Ungern som sänds av TV4 Sport/C More 11 och 12 november http://svenskfotboll.se/futsal/futsallandslaget/arkiv/futsal/2017/10/trupp-mot-ungern/

 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.