Kista Hockey missar playoff

Så tog det stopp. Efter 5-4 förlusten mot Hässelby Kälvesta HC blir det ingen playoff och nu är säsongen över för Kista HC. Huvudtränare Dragan Miljkovic är dock mer än nöjd med vad laget har presterat.

  • Publicerad 13:57, 4 mar 2016

Det var
dödstyst i
omklädningsrummet efter
matchen

Hösten var allt annat än rolig för Kista Hockeys herrar. Laget hade då ett helt gäng spelare skadade. Efter jul såg det betydligt bättre ut och man hade egentligen allt i egna händer. Huvudtränare Dragan Miljkovic summerar nu säsongen och börjar redan blicka framåt.

Hur tänkte ni innan säsongen?

– Vi var väldigt hoppfulla och vi hade som plan att gå till playoff. Vi har ett tryggt grundsystem och vi kände att vi faktiskt kunde ta oss dit.

Vad var det som stämde i grundserien?

– Vi har seriens bästa powerplay och fick helt enkelt till det. Sen hade vi otur med att ha många skadade men vi spelade ändå bra.

Vad hände i fortsättningsserien?

– Ja, vad ska man säga, det finns vissa matcher där som vi borde ha vunnit men där vi inte gjorde det. Ta till exempel matchen mot Vällingby AIK, där borde vi ha haft segern. Vi hade resultatet hela matchen och var det bättre laget. Vi släppte in två mål i slutet på grund av slarv.

Vad säger du om förlusten mot Hässelby Kälvesta HC?

– Vi var tvungna att vinna sista matchen. Vi spelade bra men vi hade helt enkelt inte studsen med oss. Vi ledde länge med 2-0 men tappade till slut segern. Det kändes redan som att vi var i playoff. Jag kan säga att det var dödstyst i omklädningsrummet efter matchen.

Är det någon du vill lyfta lite extra?

– Vår kapten Jonas Mårder tänkte egentligen lägga av inför den här säsongen. Istället kliver han fram och gör sin bästa säsong hittills. Han är stabil och väldigt viktig för laget.

Finns det någon match som har satt sina spår?

– Det skulle nog vara matchen mot IK Waxholm. Där satt allt och vi vann med 10-0. Sen grämer jag mig över matchen mot Lidingö Islander HC. Då hade vi målvaktsbekymmer och ställde upp med fjärdemålvakten. Det påverkade helt klart matchutgången.

Hur tänker ni om framtiden?

– Vi har som mål och att ta oss till trean och det kommer vi att göra. Vi måste upp ett snäpp. Lagen har lite för ojämna trupper i fyran. Allt beror egentligen på vilka spelare lagen ställer upp med i just den matchen. Nu börjar vi bygga upp laget inför nästa säsong och vi ser gärna ett par nya spelare i truppen.

Bland annat skulle vi behöva en till målvakt så att det blir lite konkurrens om den platsen.

Hur upplever du intresset för hockeyn i Kista och Husby?

– Det är lika med noll skulle jag säga. Det är egentligen bara familj och vänner på matcherna. Det är lite synd.

Skulle du säga att du är nöjd med säsongen?

– Jo, men det måste jag ändå säga att jag är, avslutar huvudtränaren Dragan Miljkovic.

Mer Stockholm forts A:

Sona SK 20

IK Waxholm 20

Vällingby AIK 19

Kista HC 18

Sundbybergs IK 15

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.