Huddinge Näringsliv Live

I ett samarbete mellan DirektPress, Huddinge kommun och Arena Huddinge kan du mellan den 11 och 18 september följa Företagsveckan i Huddinge direkt via livesändningen i denna artikel. Under veckans seminarium diskuteras frågor om näringslivet, handel och arbetsmarknad. – Vi är jätteglada över att vi lägger krut på att skapa den här veckan, där vi kan bidra till att stärka företagsklimatet i kommunen ytterligare, säger Pia Forsberg, näringslivschef Huddinge kommun.

  • Publicerad 16:34, 15 sep 2020

Vi vill visa att det här är prioriterade frågor i vår organisation.

Företagsveckan arrangeras av Huddinge kommun och Arena Huddinge, och under veckans seminarium kommer politiker, tjänstepersoner och lokala företagare att samlas för att diskutera aktuella näringslivsfrågor.

– Det känns oerhört viktigt för oss att jobba med dessa frågor, speciellt efter i våras då vi fick ställa om helt och flytta fram och ställa in evenemang. Vi vill visa att det här är prioriterade frågor i vår organisation, säger Pia Forsberg, näringslivschef på Huddinge kommun.

Andreas Fogelqvist på Huddinge kommun är en av två projektledare för Företagsveckan, och han berättar att idén till veckan, som i år arrangeras för första gången, föddes i våras när coronapandemin slog till.

– Vi kände att dialogen med näringslivet är något som måste fortgå. I tider som dessa så är det än viktigare att hålla sig ajour om händelser och frågor som rör näringslivet, säger Andreas Fogelqvist och fortsätter,

– Vi bestämde att efter sommaren så måste vi få till möten där frågor om näringslivet ligger i fokus, det är för viktiga frågor för att vi ska kunna sätta dem på paus, säger han.

Vill du följa Företagsveckan på plats hos Folkes i centrala Huddinge kan en plats bokas via Huddinge kommuns hemsida. Du kan också se samtliga seminarium via livesändningen i spelaren i denna artikel. Pia Forsberg berättar att antalet besökare på plats är begränsat, och att de kommer att följa alla gällande restriktioner från Folkhälsomyndigheten.

Du hittar programmet för veckan här.