FLYTT. Torkan tvingade Överjärva gård att flytta sina får till nya marker. Foto: Ulrica Andersson

Dags för Solna att ställa om

Det är dags att Solna tar klimatomställningen på allvar och sätter i gång med arbetet, skriver Vänsterpartiet i ett debattinlägg.

  • Publicerad 08:45, 10 aug 2018


   Torka. Skogsbränder. Bevattningsförbud. Djur som dör av uttorkning. Sommaren 2018 är den varmaste i Sveriges historia. Det borde inte längre kunna undgå någon att klimatförändringarna är verkliga och att behovet att ställa om till ett hållbart samhälle är akut.
   
    Trots detta saknar Solna ett helhetsgrepp om klimatfrågan. Alliansen är nöjd med att prata lite löst om hållbarhet, men de konkreta målen och uppföljningen lyser med sin frånvaro.
   
    Klimatet har inte råd att vänta in tillväxt eller nya tekniska lösningar. Det är dags att Solna tar klimatomställningen på allvar och sätter i gång med arbetet.
   
    Därför har Vänsterpartiet lagt ett förslag om att Solna ska anta en omställningsplan. Omställningsplaner finns i många kommuner och innehåller konkreta och mätbara mål som kontinuerligt följs upp för att säkerställa att omställningen går enligt plan. Slutmålet är att bli en fossilfri och hållbar stad med en god miljö för alla stadens invånare.
   
    Hur många fler värmerekord behövs innan Alliansen tar klimatfrågan på allvar?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Protest mot årets miljöpris

Nyheter Rädda Råstasjön känner sig förbigångna Organisationen Water Aid bör få Solna stads miljöpris 2018. Det förslår tjänstemännen i sitt beslutsunderlag till politikerna. Nätverket Rädda Råstasjön tycker att det är dags att tänka om.söndag 21/10 9:56

Familjen vräks efter två år

Nyheter Nu går kontrakten ut för nyanlända I två års tid har Bayan och Abir Alabiad bott med sina fyra barn i en lägenhet i Bagartorp. Men nu är det slut. Vilken dag som helst ska familjen vräkas.lördag 20/10 8:43

Besiktning för bil och förare

Nyheter Över 600 000 bilister har trafikfarlig syn Både bilen och glasögonen klarade sig utan nedslag. Mats Klint Dahl kunde lämna Bilprovningen i Frösunda utan att behöva oroa sig för nya utgifter.fredag 19/10 8:47