FLYTT. Torkan tvingade Överjärva gård att flytta sina får till nya marker. Foto: Ulrica Andersson

Dags för Solna att ställa om

Det är dags att Solna tar klimatomställningen på allvar och sätter i gång med arbetet, skriver Vänsterpartiet i ett debattinlägg.

  • Publicerad 08:45, 10 aug 2018


   Torka. Skogsbränder. Bevattningsförbud. Djur som dör av uttorkning. Sommaren 2018 är den varmaste i Sveriges historia. Det borde inte längre kunna undgå någon att klimatförändringarna är verkliga och att behovet att ställa om till ett hållbart samhälle är akut.
   
    Trots detta saknar Solna ett helhetsgrepp om klimatfrågan. Alliansen är nöjd med att prata lite löst om hållbarhet, men de konkreta målen och uppföljningen lyser med sin frånvaro.
   
    Klimatet har inte råd att vänta in tillväxt eller nya tekniska lösningar. Det är dags att Solna tar klimatomställningen på allvar och sätter i gång med arbetet.
   
    Därför har Vänsterpartiet lagt ett förslag om att Solna ska anta en omställningsplan. Omställningsplaner finns i många kommuner och innehåller konkreta och mätbara mål som kontinuerligt följs upp för att säkerställa att omställningen går enligt plan. Slutmålet är att bli en fossilfri och hållbar stad med en god miljö för alla stadens invånare.
   
    Hur många fler värmerekord behövs innan Alliansen tar klimatfrågan på allvar?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Debatt om skolans framtid i Solna

Nyheter Hur ska resultaten förbättras och hur minskar vi barngrupperna? Det är två av frågorna som kommer att diskuteras vid en politisk debatt om skolan i kväll, tisdag.tisdag 21/8 1:15