FLYTT. Torkan tvingade Överjärva gård att flytta sina får till nya marker. Foto: Ulrica Andersson

Dags för Solna att ställa om

Det är dags att Solna tar klimatomställningen på allvar och sätter i gång med arbetet, skriver Vänsterpartiet i ett debattinlägg.

  • Publicerad 08:45, 10 aug 2018


   Torka. Skogsbränder. Bevattningsförbud. Djur som dör av uttorkning. Sommaren 2018 är den varmaste i Sveriges historia. Det borde inte längre kunna undgå någon att klimatförändringarna är verkliga och att behovet att ställa om till ett hållbart samhälle är akut.
   
    Trots detta saknar Solna ett helhetsgrepp om klimatfrågan. Alliansen är nöjd med att prata lite löst om hållbarhet, men de konkreta målen och uppföljningen lyser med sin frånvaro.
   
    Klimatet har inte råd att vänta in tillväxt eller nya tekniska lösningar. Det är dags att Solna tar klimatomställningen på allvar och sätter i gång med arbetet.
   
    Därför har Vänsterpartiet lagt ett förslag om att Solna ska anta en omställningsplan. Omställningsplaner finns i många kommuner och innehåller konkreta och mätbara mål som kontinuerligt följs upp för att säkerställa att omställningen går enligt plan. Slutmålet är att bli en fossilfri och hållbar stad med en god miljö för alla stadens invånare.
   
    Hur många fler värmerekord behövs innan Alliansen tar klimatfrågan på allvar?

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

Många halkolyckor i Solna idag

Nyheter Bråda tider för närakut i Solna Onsdagens kraftiga nederbörd och varierande temperaturer har gjort att det är glashalt i Solna. På Haga närakut har man idag haft många fler halkolyckor än vanligt.torsdag 17/1 17:23

Köprusch när leksakerna reas ut i Mall of Scandinavia

Nyheter Flera hyllor gapar redan tomma I mellandagarna kom nyheten om att Toys R Us och BR-butikerna i Sverige ska stänga. I onsdags började rean och redan dagen efter gapade flera av hyllorna tomma i Mall of Scandinavia.torsdag 17/1 17:00

24-våningshus planeras vid Hagaparken

Nyheter HSB firar 100 år med jubileumshus HSB fyller 100 år 2023 och det ska firas – i Hagastaden. I anslutning till Hagaparken kommer ett 24 våningar högt jubileumshus att byggas.torsdag 17/1 13:42