grönt ljus. Med planer på ett tredje trygghetsboende i Solna anser KD att Solna är ett ställe där man kan bo hela livet. Foto: Mostphotos

DEBATT: "I Solna ska man kunna bo hela livet"

  • Publicerad 13:50, 22 nov 2019

I Solna ska man kunna bo hela livet. Därför behöver vi en rik blandning av bostadsformer till livets olika skeenden som välkomnar såväl stora och små familjer som ensamhushåll. Och vi ska också ha goda alternativ när man blir äldre.

Kristdemokraterna har under många år arbetat för att det ska byggas trygghetsboenden i Solna. Ett alternativ för dem som är över 65 och som inte längre vill bo kvar i sitt vanliga hem men känner att det är för tidigt att flytta in i ett äldreboende. Ett trygghetsboende består av tillgänglighetsanpassade hyresrätter och gemensamhetsutrymmen som passar för sociala aktiviteter och i sin tur bidrar till att minska den besvärande ensamheten.

Nyligen invigdes Solnas första trygghetsboende i Huvudsta. Staden har också fått grönt ljus för att bygga ytterligare ett trygghetsboende i Bergshamra och vi planerar för ett nytt äldreboende i norra Solna.

Så ja, i Solna ska man kunna bo kvar hela livet!

Stockholm Direkt