Ahmed Abdulahi Mohamed (MP), kommunfullmäktigeledamot i Stockholms stad och Järvabo. Foto: Miljöpartiet/Mikael Andersson

Debatt. Många Järvabor oroliga över ökad polarisering

De som har förlorat sina liv till följd av covid-19 förtjänar bättre än att bli reducerade till siffror, där vissa försöker plocka billiga politiska poäng på deras bekostnad, skriver miljöpartisten och Järvabon Ahmed Abdulahi Mohamed.

  • Publicerad 15:33, 1 apr 2020

Nyligen fick hela svenska folket veta det jag och många med mig redan vetat om, flertalet av våra vänner har tyvärr gått bort i covid-19. Vi sörjer våra vänner och fokuserar på det viktigaste, att stötta familj och vänner.

När informationen nådde tidningarna var det tyvärr väldigt många som tog tillfället för att vädra sina främlingsfientliga åsikter. Istället för att fokusera på att se till att skydda våra äldre och särskilt utsatta överallt i samhället valde flertalet att driva politik som ökar på polarisering och främlingsfientliga åsikter. Reaktionerna har varit starka här i Järva. Spekulationerna kring vilka faktorer som ligger bakom situationen har varit många.

De som har förlorat sina liv förtjänar bättre än att bli reducerade till siffror och statistik där vissa i samhället försöker plocka billiga politiska poäng på deras bekostnad.

Under dessa svåra omständigheter som råder till följd av pandemin så är det viktigare än någonsin att vi visar solidaritet för våra medmänniskor. Det viktigt att vi som samhällsmedborgare och medmänniskor hjälper varandra och inte sprider falsk eller missvisande information. Nu har vi chansen att visa det som gör vårt fria och öppna samhälle till ett föredöme.

Mobilisering sker på olika håll, myndigheterna samordnar, stadsdelen informerar och civilsamhället är aktiva. Vi är många som vill hjälpa till för att smittspridningen i Järva-området ska sjunka. Där borde fokus ligga.

Många boende i Järva är oroliga över en ökad polarisering och stigmatisering, men vi får inte glömma att i Järva bor även många som jobbar inom våra högriskyrken som läkare, undersköterskor, sjuksköterskor och inom äldreomsorgen. De räddar liv varje dag.

Stockholm Direkt