SATSNING. Centerpartiet vill bland satsa mer på företag som arbetar med forskning. Foto: Mostphotos

Ett bra företagsklimat är nyckeln till fler jobb

I maj 2017 presenterades resultatet av den så viktiga enkät som ingår som en del i Svenskt Näringslivs årliga företagsklimatranking för kommuner. Enkäten motsvarar 2/3 av det totala resultatet i kommande ranking som presenteras till hösten.

  • Publicerad 09:44, 20 jul 2017

n Enkätsvaren visar att kommunen tappar i en majoritet av frågor från i fjol i de frågor som är viktiga för ett gott näringslivsklimat lokalt och nationellt. I övrigt ligger resultaten still utan förbättringar.

Sammanställningen visar att frågor om upphandling  och tillgång till medarbetare med relevant kompetens minskar och ligger under godkänd nivå enligt gradering i enkät. Störst negativ förändring återfinns i frågan om konkurrens från kommunala verksamheter.

För Centerpartiet är ett gott klimat för företagande och entreprenörskap en förutsättning i samhället eftersom företagen skapar jobben. Företagen bidrar stort till Upplands Väsbys positiva utveckling och under föregående mandatperioder fokuserade vi i Upplands Väsby på att lyckas skapa ett gott samarbete och god service till företag.

Centerpartiet har också under denna mandatperiod föreslagit en forskning- och innovationssatsning som inkluderar samarbete med företag och branscher med forskning och lärosäten samt att ge kommunorganisationen resurser för att arbeta mer systematiskt med ansökan av EU-medel för samhällsutvecklande insatser. Allt för att stärka både kommunen, företagen och invånares möjlighet. Tyvärr har den rödgröna majoriteten yrkat på avslag för dessa förslag.

Med anledning av att Upplands Väsby nu tappar förtroende inom i stort sett samtliga frågor har vi i Centerpartiet frågat om vilka åtgärder och förbättringar kommunen ska genomföra för att återställa och förbättra förtroendet hos företagen. Vi kommer att följa upp detta eftersom det är där jobben och tillväxten skapas.

Ann-Christin L Frickner,

gruppledare C

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Fira dubbel midsommar i Väsby

Nyheter I Väsby ordnas midsommarfirande både i Fresta och vid Gunnes gård med midsommarstång, lekar och dans. För den som vill finns det möjlighet att delta i bägge firandena. Här är hålltiderna!onsdag 20/6 7:15

Balder vinner storkontraktet i Väsby Entré

Nyheter Det blir Fastighets AB Balder som blir Upplands Väsby kommuns ankarpartner i stadsbyggnadsprojektet Väsby Entré. Projektet är kommunens största någonsin, med fler än 1 000 nya bostäder, 30 000...tisdag 19/6 14:21