Strandbad Huvudsta strand Foto: Leif Oldenburg

Hellre ett strandbad vid Jungfrudansen

I Vi i Solna nr 39 kan man läsa att det nu står klart att Solnas kommunala strandbad hamnar vid Huvudsta strand. Vad som inte nämns är att detta ursprungligen är ett förslag från oss Socialdemokrater från 2004.

  • Publicerad 09:16, 11 okt 2017

n Då skrev jag en motion till kommunfullmäktige om att undersöka ett strandbad vid Huvudsta strand. 2015 motionerade vi igen och undrade varför det inte hänt något på 10 år. Nu har det gått 12 år och äntligen har vår motion blivit verklighet. Det är bra. Bättre sent än aldrig.

Jag hade dock önskat att badet hade lagts nedanför Jungfrudansen. Där finns ett stort grönområde med tillhörande liten strand. En plats där hela familjer kan ha det skönt i det gröna. På platsen som nu avses tänker man ta en bit av vårt nuvarande Huvudstabad (som redan i dag är fullbelagt på sommaren). Det är att minska utrymmet för dem som vill vara på Huvudstabadet, det är varken smart eller hållbart. Som motionär är jag glad att strandbadet äntligen blir av efter 12 år men det hade varit mycket bättre om vi fått ett alternativ till Huvudstabadet, snarare än att det nu naggas i kanten.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Knivskuren man avled av sina skador

Nyheter Ingen gripen för knivdådet i Solna Den person som i morse knivhöggs i Solna fick så omfattande skador att han avled. Ingen gärningsman har ännu gripits för brottet.tisdag 15/1 15:52

"Fantastiskt att vi får vara med på detta"

Nyheter Solnaelever med i nordiskt musiksamarbete I helgen väntar en stor musikupplevelse för drygt 60 elever från Solna kulturskola. Totalt kommer runt 300 musiker och dansare, från fyra nordiska länder, att ha en stor "vikingbarock"-konsert i...tisdag 15/1 15:00