LINBANA. Sollentuna kommun planerar för en linbana mellan Häggvik och Väsjön via Rudbecksskolan och Edsvik. Foto: Sollentuna kommun

isarrt med linbana i platta Sollentuna

Själv är jag beredd att ge min kommunala röst nästa år till ett parti som motsätter sig linbanan, skriver insändarskribenten.

  • Publicerad 16:15, 2 nov 2017

n Efter omfattande kritik från skattebetalare går sex byggherrar till försvar för en linbana i Sollentuna. (Vi i
Sollentuna nr 41). Byggherrar vill ju bygga. De påpekar att man följer städer som New York, London, Rio de
Janeiro, Ankara, Koblenz, La Paz och Caracas.

Linbanorna i dessa städer har dock en, två eller tre förutsättningar som Sollentuna saknar: de överbryggar ett brett vattendrag, har extremt bergig terräng eller är mångmiljonstäder med ytterst svåra trafikförhållanden.

Det vore helt okej om någon riskkapitalist ville bygga en linbana eller ett Pariserhjul i Sollentuna. En kommun som inte tycks ha råd att ge plats för en 91-årig kvinna på ett vårdhem och omvandlar äldreboendet Tors backe i Edsberg till något de boende inte vill ha, ska inte ge sig in på ekonomiska äventyrligheter.

Den högtflygande planen på en linbana i det platta Sollentuna, som inte hotas av översvämningar, är en bisarr idé som inte bör förverkligas.

Själv är jag beredd att ge min kommunala röst nästa år till ett parti som motsätter sig linbanan.

Rolf Söderberg pensionerad journalist

I La Paz, Bolivia, en av världens högst belägna städer, lyfts folk från 3.640 meters höjd upp till 4.000 meter.  I mer närliggande Koblenz går linbanan över Rhen upp till fästningen Ehrenbreitstein. Det verkar vettigt. Jag har som fotvandrare dödstrött traskat upp till deras Jugendherberge där år 1950. Caracas i Venezuela har problem med berg, trafik och nu också ekonomi.


Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

V: Gratis SL-kort till ungdomar

Nyheter "Målet är att vi ska ha en helt avgiftsfri kollektivtrafik" Vänsterpartiet i Stockholms läns landsting vill att barn och unga, under 18 år, ska få åka gratis i kollektivtrafiken – året om.fredag 17/8 10:26