Renewable, alternative solar energy. Solar energy power plant. Foto: Erwin Wodicka

Låt solel bli skolel

  • Publicerad 11:13, 5 jan 2018

Vi går mot ljusare tider. Det pågår en solelsrevolution i världen. Nya solpaneler sätts upp i en rasande takt samtidigt som priset på solpaneler sjunker snabbt. Det här är en strålande utveckling och vi i Miljöpartiet vill att Solna ska hänga på. Solna har ju solen i symbolen, nu vill vi att Solna också har solpaneler på skol- och förskoletak. 

Det här är bra för miljön och dessutom en bra affär. Solel har blivit konkurrenskraftigt. Vi i Miljöpartiet tror också att solpaneler på skoltaken kan bli ett pedagogiskt verktyg. Ett sätt för barn att lära sig mer om elektricitet och hållbarhet.

Tyvärr har det gått trögt på solpanelsfronten i Solna. Den här mandatperioden har kommunen satt upp noll kvadratmeter solpaneler. Det är för lite. Och synd. För förutsättningarna är goda. Den solkarta som presenterades i fjol visar att det finns gott om platser i kommunen där solpaneler skulle vara en lysande idé. 

Det är dags att ta vara på taken. Det är dags att göra solel till skolel. Vad väntar vi på?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

De ska prata mobbning – i Grekland

Nyheter Fyra ungdomar från fritidsgården Q-lan i Bergshamra deltar i ett EU-finansierat utbytesprojekt i Grekland i sommar. Temat är mobbning. – Jag hoppas få tips på saker man skulle kunna göra för att...tisdag 19/6 10:39

Mördare vill ha tidsbestämt straff

Nyheter En man som 2004 dömdes till livstids fängelse för att ha knivhuggit sin fru till döds inför sina barn har begärt att få sitt straff tidsbestämt. Som grund för begäran anförs att mannen nu suttit...måndag 18/6 11:58