BUDGET. 75 miljoner ur Förvaltaren ska täcka sociala kostnader, enligt styret. Foto: Ulrica Andersson

(M) skryter trots försämringar

Moderaterna lyckas inte så bra med kommunen som de själva hävdar, enligt insändarskribenten.

  • Publicerad 08:43, 11 feb 2018

Före jul läste jag Moderaternas skrytannons om hur duktiga och bra de själva tycker de är. Jag förstår att de måste sätta in en skrytannons för ute i Sundbyberg är det bara försämringar sedan de tog över styret här.

Moderaterna skrev bland annat att de går med vinst (vilket är en stor lögn). Varför måste de då ruffa åt sig 70 miljoner från Förvaltaren? Det är pengar som vi hyresgäster hos Förvaltaren betalt med för höga hyror.

Dessa miljoner borde komma oss till godo, till exempel genom hyressänkning eller att göra utemiljön lite trevligare och renare genom mer städning och plantering av fler blommor.

Att en del av Sundbybergs befolkning ska dubbelbeskattas är inte demokratiskt, det är diktatur. Till detta kommer också att de ska bygga stora, lyxiga och dyra bostadsrätter för höginkomsttagare. Var ska vanliga människor bo?

Jesper Wiklund (Vänsterpartiet) skrev i en insändare att SL-resor borde vara kostnadsfria. Det var ett mycket bra förslag. För det första för miljön. Många skulle då åka kommunalt och låta bilen vara hemma. Det skulle bli mindre miljöförstöring.

För det andra skulle det vara demokratiskt. Alla skulle oberoende av sin ekonomi kunna åka runt i länet och besöka vackra platser.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

V vill se gratis mensskydd

Nyheter Mensskydd ska erbjudas gratis på stadens skolor och ungdomsmottagning. Detta motionerar Vänsterpartiet om i flera kommuner, däribland Sundbyberg.måndag 28/5 9:46

Personal försvinner från förskolan

Nyheter Föräldern Martina Söderman ser pedagoger lämna och ett barnantal som slår i taket. Nu vill hon se åtgärder från politikerna.lördag 26/5 7:34