ARG. Sollentunahem får hård kritik av insändarskribenten. Foto: Anna Wettergård

Politiskt storhetsvansinne

Insändarskribenten anser att den borgerliga majoriteten har tappat kompassriktningen. Både vad det gäller bostäder och äldreomsorg.

  • Publicerad 16:22, 5 aug 2017

Lägg pengarna
på någon vettigt
i stället.

n Den borgerliga majoriteten måste tycka väldigt illa om gamla människor, stänger seniorträffar, ett bra boende som Tors Backe. Jag har arbetat på både Tors Backe och seniorträffar i många år, och vet att träffarna är det bästa människor vet, det enda stället där det går att träffas i ”sitt” område, och komma hemifrån. Lite klädförsäljning ibland som de flesta uppskattar då de inte kan komma till affärer. Små fester, utflykter m.m.

Många äldre går även till seniorträffen för att äta sin matlåda, för att få matsällskap. Träffar fortfarande många som är helt förtvivlade. När det gäller Tors Backe har det fungerat i många år med både sjuka och dementa personer, blir man för dålig finns det både sjukhus och särskilda demensboenden, vilket även gäller när man bor hemma.

Anna-Lena Johansson ska inte inbilla mig att ansvarig sjuksköterska har bestämt att Tors Backe ska läggas ner, så stå för vad du gör. Sen ni gjorde om Solom till bolag har ni gjort allt för att försämra för både gamla och personal. Ni borde skämmas!

Jag förstår att ni försämrar för att jaga över alla ”brukare” till den privata marknaden, så ni slipper ta ansvar. Det är vad majoriteten stå för. Ni kanske inte har förstått att ni också blir gamla och sjuka en dag.

I stället plöjer man ner 60 miljoner på Malmparken som kommer att bli som en inbyggd rastgård på ett fängelse, vi vet ju alla vilka som kommer att hålla till där. Lägg pengarna på någon vettigt i stället.

I de flesta kommuner med segregerade områden försöker man bygga bort dessa men inte Sollentuna, där är Sollentunahem och Carnegie ska bygga nya 20 respektive 17 våningar på gårdarna, samt uppe på befintliga hus. Vad händer om det börjar brinna på 20:e våningen när det inte finns några vägar upp till gårdarna? Jag har bott på Malmvägen, numera Tingsvägen, i över 40 år och sett både det ena och det andra, gettostämpeln har börjat försvinna, men ni vill tydligen ha tillbaka den. Ett förslag: bygg vid Edsviken i stället. Där kan ni förtäta, borgerlighetens nya favoritord. Det talas aldrig om varför det inte finns några hyreslägenheter längre. Jo, för att moderaterna har sålt dessa.

Carnegie tycker att deras renoverade lägenheter är så populära att hyra, faktum ar att det inte finns så många alternativ i dagens lägre. Själv tycker jag att de mer ser ut som sjukhussalar, utan tapeter och allt vitmålat, så billigt som möjligt.

Till sist vill jag säga att Carnegies högavlönade VD (enligt Hem o Hyra) kan sänka sin oförtjänta höga lön så vi kan få lite mer än 16 grader i lägenheterna på vintern.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

(S) nya gruppledare laddar för valet

Nyheter Möt Socialdemokraternas Joakim Jonsson Valet i september närmar sig. Vi i Sollentuna har därför tagit en pratstund med alla partiers gruppledare – för att få veta mer om vilka de är som privatpersoner och vilken fråga som är viktigast för...tisdag 17/7 15:48