förfaller. Vi i Solna skrev redan 2015 om Tallbackaskolans undermåliga aula. Ola Friberg från Teater SAT visade då på en plats där barn var nära att ramla genom golvet. Foto: Leif Oldenburg/Arkiv

Rusta upp aulan i Tallbackaskolan

Trots nationalarena och imponerande köpcentrum står en av stadens kulturscener och förfaller. Tallbackaskolans aula har länge behövt renoveras.

  • Publicerad 15:17, 12 jan 2018

n Solna ger intryck av att vara en välmående kommun: nationalarena, imponerande köpcentrum, nytt prestigesjukhus, landets lägsta kommunalskatt. Och ingen brist på pengar när det gäller ägarbidrag till Norrenergi: 340 miljoner kronor!

Plötsligt är välfägnaden slut. En av stadens kulturscener finns i den fallfärdiga aulan i Tallbackaskolan: ridå på fallrepet, trasiga stolar och mörkläggningsgardiner, teknik ur funktion. Aulan nyttjas flitigt av elever och Teater SAT. Den behöver rustas upp för några hundra tusen, en struntsumma i miljardbudgeten!

Kulturnämndens ordförande Peter Edholm (L) meddelar i augusti att aulan står på tur för renovering och tekniska nämnden vet när. Dess ordförande Magnus Persson (C) ger besked i december: Ingen åtgärd 2018!

För oss är det ett mysterium att Solna missunnar Huvudstabarnen bra lokaler för lärande och kultur. Och hur går det med den utlovade nya gemensamma kulturscenen?


   

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tre fick Anders Gustâvs stipendier

Nyheter Tre nya stipendier har delats ut ur Anders Gustâvs minnesfond. Den här gången gick de till Solna Hembygdsförening, Lennart Johansson Academy Trophy och Svenska kyrkans ungdomsverksamhet i Solna.lördag 16/6 8:00