Skäms ni för Astrid Lindgren?

Insändarskribenten ogillar placeringen av statyn av Astrid Lindgren.

  • Publicerad 20:36, 27 okt 2017

n Den fina statyn av Astrid Lindgren som stod utanför SF:s biograf i Råsunda har nu flyttats till förmån för statyn ”Det sjunde inseglet”. Den sistnämnda pryder verkligen sin plats, men att Astrid Lindgren har placerats bakom en hög häck i ett gatuhörn, där bara de som sneddar över trottoaren kan se henne, kan jag inte förstå.

Förslag 1 (bäst): Ställ tillbaka Astrid vid entrén till biografen. Det är många barn och vuxna som går på bio som nog gärna vill se sin favoritförfattare.
Om inte detta är möjligt:

Förslag 2: Vänd på statyn och omplanera häcken så den står bakom statyn plus håll den nedklippt. Då har alla som passerar möjlighet att beundra; både boende i Råsunda och Sumpan. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här kan du fira midsommar

Nyheter Midsommar firas traditionsenligt på Överjärva gård. Tusentals besökare brukar samlas på gräsmattorna med picknick. Det internationella inslaget är alltid stort.onsdag 20/6 15:47