BOTTENPLACERING. Insändarskribenten blir oroad när Solna får rejält underkänt i Sveriges Kommuners och Landsting undersökning av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Foto: mostphotos

Solna får plats 50 av 54 - det är uselt!

För mig som Socialdemokrat är det viktigt att Solna är en företagsvänlig kommun. Här råder ingen konflikt mellan Socialdemokrater och Moderater. I företag skapas nämligen jobb. Att ha ett arbete är en grundläggande trygghet för den enskilde. Inte bara för den enskilda utan för hela familjer. Jag är därför oroad när Solna får rejält underkänt när Sveriges Kommuners och Landsting undersöker företagsklimatet i Sveriges kommuner. Solna hamnar på bottenplats 128 av 139 jämförda kommuner.

  • Publicerad 13:34, 28 jun 2017

Till skillnad från de rankingar som Moderaterna brukar stoltsera med, där rankingen baseras på invånarnas skattekraft och inflyttning (något som till stor del påverkas av sådant som ligger utanför kommunpolitikernas makt), rankar organisationen SKL, Sveriges kommuner och landsting, kommunerna baserat på vad företagen faktiskt anser om den kommunala servicen i kommunen. Undersökningen mäter alltså enbart faktorer som kommunerna själva kan påverka och det är uteslutande företag som varit i kontakt med kommunerna som ingår i studien. Här får Solna uselt betyg.
   
    Tittar vi endast på de kommunerna med över 40 000 invånare så hamnar Solna på den pinsamma placeringen 50 av 54. Det är en tydlig signal om att kommunen måste ta frågan om förbättrad kommunal service på allvar.
   
    Lars Råden, ansvarigt kommunalråd från Moderaterna i Solna, kommenterar det usla resultatet med att säga att ”Kommunal service är viktig men bara en del av det som beskriver det totala företagsklimatet”. Det låter som en dålig bortförklaring snarare än som en förändringsvilja. Moderaternas trötthet efter 19 år vid makten i Solna lyser igenom. 
   
    Nivån på den kommunala servicen ligger i händerna på oss kommunpolitiker och vi har all möjlighet att påverka företagens upplevelse av den.  Mitt mål är att Solnas kommunala service ska vara tipptopp, både mot företag och mot Solnas medborgare. 
   
 
 

 
  

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Knivskuren man avled av sina skador

Nyheter Ingen gripen för knivdådet i Solna Den person som i morse knivhöggs i Solna fick så omfattande skador att han avled. Ingen gärningsman har ännu gripits för brottet.tisdag 15/1 15:52

"Fantastiskt att vi får vara med på detta"

Nyheter Solnaelever med i nordiskt musiksamarbete I helgen väntar en stor musikupplevelse för drygt 60 elever från Solna kulturskola. Totalt kommer runt 300 musiker och dansare, från fyra nordiska länder, att ha en stor "vikingbarock"-konsert i...tisdag 15/1 15:00