Solnas elever förtjänar en mycket bättre skola

I Lärarförbundets rankning av Sveriges bästa skolkommuner placerar sig Solna på den usla platsen 217 av 290. Det är en försämring mot fjolårets placering 202. Alliansen skryter gärna om att Solna är Sveriges mest företagsvänliga kommun, men när våra skolor placeras i bottenskiktet är det tyst.

  • Publicerad 17:14, 19 okt 2017

Lärarförbundets rankning bygger på 16 kriterier. Vad gäller lärartäthet, andel utbildade lärare och elever som klarar gymnasiet på tre år placerar vi oss bland de absolut sämsta kommunerna i landet. Solna är en rik kommun, vilket gör placeringen ännu mer oförsvarbar.
   
    Vänsterpartiet sätter Solnas invånare – inte företagen – i första hand. Vi är trötta på att se hur alliansen gång på gång sviker Solnas elever. De förtjänar en bättre skola. Därför föreslår Vänsterpartiet 5 satsningar för en bättre skola.
   
    Vi vill satsa på:
    1. Lärarna. Vi vill anställa fler lärare i skolan och höja lärarlönerna. Dessutom vill vi ha lärarassistenter som tar en del av det administrativa arbetet, så att lärarna kan fokusera på att vara lärare.
    2. Läxhjälp. Det ska inte vara föräldrarnas möjlighet att hjälpa till med läxorna som avgör hur barnen klarar sig i skolan. Därför ska alla Solnas elever få läxhjälp i skolan.
    3. Särskilt stöd. I dag har många elever med behov av särskilt stöd svårt att klara skolgången. Vi vill anställa fler specialpedagoger som kan stötta de elever som behöver det.
    4. Förstärkt elevhälsa. Många barn och unga mår dåligt. Därför ska det finnas skolpsykolog, kurator och skolsköterska på alla grund- och gymnasieskolor.
    5. Arbetsmiljön. Alla Solnas elever ska gå i ändamålsenliga lokaler av god standard som upprustas kontinuerligt. Dessutom ska elevernas läromedel vara av hög kvalitet.
   
    Vänsterpartiet vet att Solnas skolor behöver mer resurser för att tillgodose alla elevers behov. Med vår politik skulle Solna kunna bli Sveriges bästa skolkommun.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här kan du fira midsommar

Nyheter Midsommar firas traditionsenligt på Överjärva gård. Tusentals besökare brukar samlas på gräsmattorna med picknick. Det internationella inslaget är alltid stort.onsdag 20/6 15:47