T-bana. Diskussionen om tunnelbanans framtida dragning fortsätter. Foto: Mostphotos

Station i Hagalund utmärkt startpunkt

  • Publicerad 09:50, 20 mar 2016

Sverigeförhandlingen, den förhandling mellan stat, regioner och kommuner som ska landa i nya kollektivtrafikinvesteringar, pågår just nu för fullt. Centerpartiet i Stockholms län är övertygade om att infrastrukturen i Stockholm behöver moderniseras och byggas ut och vi har länge varit en av de starkaste pådrivarna för utbyggd tunnelbana och fler bostäder.

Att fortsätta bygga ut tunnelbanan och spårtrafiken på ett smart och effektivt sätt i hela regionen är ett måste för Centerpartiet. Inte minst behöver Solna bättre spårförbindelser som en kommun med stark tillväxt av både bostäder och arbetsplatser.

Den beslutade gula linjen har en central roll för att stärka kollektivtrafiken i kommunen och få till fler bostäder. En ny station vid Hagalund öppnar upp för många bostäder, ger kommunen en bättre koppling till Stockholm och är en smart investering i en redan påbörjad tunnelbanelinje.

Gula linjen får en bättre funktion ju fler stationer den har. Att utställda löften om nya bostäder infrias är dock en förutsättning för detta. Solna har och kommer fortsätta ha höga ambitioner att vara med och bygga bort bostadsbristen i regionen. I översiktsplanen planeras för 800 nya bostäder om året.

En framtida förlängning av gula linjen norrut och en förlängning av tvärbanan från Solna station till Bergshamra och Mörby eller universitetet är förslag som kommer att behöva diskuteras vidare oaktat hur Sverigeförhandling landar. När vi ska genomföra stora investeringar så är det viktigt att satsningarna blir väl avvägda och effektiva. Frågan om vidare spårtrafik mellan Solna, Stockholm och Nordostsektorn behöver lösas utan att låsa sig vid exakt trafikslag.

En utbyggnad av kollektivtrafiken i Solna och norra Stockholm skulle ge en bättre kollektivtrafik med fler resvägar, möjliggöra ökat bostadsbyggande och en bättre miljö. Hagalunds station borde vara en startpunkt för de diskussionerna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Nyblivna mammor: Sjukvården överger oss

Nyheter Trasiga underliv, smärta och oro – men få vet vart de ska vända sig Från täta kontroller hos mödravården under graviditeten till förlossning och sen, ja vad? Allt fler kvinnor börjar prata om trasiga underliv, smärta och förlorad sexlust, efter förlossningar. Men för...måndag 22/10 11:37

Ingen skattesänkning i blågröna landstinget i Stockholm

Nyheter LISTA: Fler löften från Alliansen och Miljöpartiet I dag presenteras den nya koalition som ska styra landstinget i Stockholm de kommande fyra åren.måndag 22/10 10:42

Slut på bidrag till elcykel

Nyheter Spara kvitton - ny chans nästa år Torsdagen den 18 oktober gick tiden ut för att söka elcykelpremie – men spar kvittot. Det kan komma en ny chans efter årsskiftet.måndag 22/10 1:15