T-bana. Diskussionen om tunnelbanans framtida dragning fortsätter. Foto: Mostphotos

Station i Hagalund utmärkt startpunkt

  • Publicerad 09:50, 20 mar 2016

Sverigeförhandlingen, den förhandling mellan stat, regioner och kommuner som ska landa i nya kollektivtrafikinvesteringar, pågår just nu för fullt. Centerpartiet i Stockholms län är övertygade om att infrastrukturen i Stockholm behöver moderniseras och byggas ut och vi har länge varit en av de starkaste pådrivarna för utbyggd tunnelbana och fler bostäder.

Att fortsätta bygga ut tunnelbanan och spårtrafiken på ett smart och effektivt sätt i hela regionen är ett måste för Centerpartiet. Inte minst behöver Solna bättre spårförbindelser som en kommun med stark tillväxt av både bostäder och arbetsplatser.

Den beslutade gula linjen har en central roll för att stärka kollektivtrafiken i kommunen och få till fler bostäder. En ny station vid Hagalund öppnar upp för många bostäder, ger kommunen en bättre koppling till Stockholm och är en smart investering i en redan påbörjad tunnelbanelinje.

Gula linjen får en bättre funktion ju fler stationer den har. Att utställda löften om nya bostäder infrias är dock en förutsättning för detta. Solna har och kommer fortsätta ha höga ambitioner att vara med och bygga bort bostadsbristen i regionen. I översiktsplanen planeras för 800 nya bostäder om året.

En framtida förlängning av gula linjen norrut och en förlängning av tvärbanan från Solna station till Bergshamra och Mörby eller universitetet är förslag som kommer att behöva diskuteras vidare oaktat hur Sverigeförhandling landar. När vi ska genomföra stora investeringar så är det viktigt att satsningarna blir väl avvägda och effektiva. Frågan om vidare spårtrafik mellan Solna, Stockholm och Nordostsektorn behöver lösas utan att låsa sig vid exakt trafikslag.

En utbyggnad av kollektivtrafiken i Solna och norra Stockholm skulle ge en bättre kollektivtrafik med fler resvägar, möjliggöra ökat bostadsbyggande och en bättre miljö. Hagalunds station borde vara en startpunkt för de diskussionerna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Bussbrand i Solna

Nyheter En SL-buss brann på torsdagsmorgonen i Solna och räddningstjänsten tvingades stänga infarten till Ankdammsgaten från Frösundaleden.torsdag 21/6 10:38

Här kan du fira midsommar

Nyheter Midsommar firas traditionsenligt på Överjärva gård. Tusentals besökare brukar samlas på gräsmattorna med picknick. Det internationella inslaget är alltid stort.onsdag 20/6 15:47

De ska prata mobbning – i Grekland

Nyheter Fyra ungdomar från fritidsgården Q-lan i Bergshamra deltar i ett EU-finansierat utbytesprojekt i Grekland i sommar. Temat är mobbning. – Jag hoppas få tips på saker man skulle kunna göra för att...tisdag 19/6 10:39