PARKERING. En vacker morgon över Edsberg. Men insändarskribenterna ser stora trafik- och parkeringsproblem i framtiden. Foto: Foto: privat

Stora trafikproblem väntar när Väsjön är utbyggt

Vad vill politikerna göra åt de stora trafikproblem som kommer att bli i rusningstid vid utfarterna från Edsberg och Frestavägen när Väsjö-området är utbyggt? Det talas om kilometerlånga köer. Detta enligt Swecos trafikanalys från 2013.

  • Publicerad 08:15, 29 okt 2017

Redan nu är det svårt att parkera i Edsberg. Under helgerna är det fullt längs Ribbings väg av de boendes bilar. Kommer man som gäst till någon i Edsberg är det så gott som omöjligt att hitta en ”laglig parkeringsplats”. Det nuvarande sportfältet har blivit den plats där det fortfarande är lätt att parkera. Här kommer man inte att kunna parkera när sportfältet blir bebyggt. Så var vill politikerna att man ska parkera? Den mesta trafiken från Väsjön planeras gå upp på en ramp, Edsbergs allé, från sportfältet. Vad betyder det för invånarna i Edsberg? Vad betyder det för dem som åker buss när trafiken på Ribbings väg ökar? Hur blir det när en av de nuvarande busshållplatserna försvinner? Kommer det att finnas parkeringsplats i Edsbergs centrum när man vill handla? Vad säger politikerna?
         Man planerar nu 1 000 lägenheter runt sportfältet. 700 på och runt dalgången med fotbollsplanen och 300 i slänten vid Ribbings väg. Hur sliten blir den lilla yta som blir kvar av sportfältet när ännu fler människor ska utnyttja det? Sportfältet är redan nu delvis vattensjukt. Det ligger ju längst ner i en dalgång. Den omfattande hårdgörningen av ytor som blir vid bebyggelse – vad betyder den? Man kan se översvämningen i Houston, Texas, som exempel på hur det kan gå.
         Viktigt är att politikerna i fortsättningen talar om vilka andra ytor i Sollentuna som ska användas för softboll, amerikansk rugby, friidrottens kastgrenar, boule med mera. Det är helt omöjligt att få in allt detta på den yta som återstår när sportfältet bebyggs. Sportfältet används också av många skolor. Här tränas bl.a. orientering. Daghemsbarn leker här. Skolklasser använder sig av de gröna ytorna för olika bollspel. Hundägare tränar sina hundar.
         Det ser ut som om efterfrågan på bostäder i Stockholm har planat ut av olika orsaker. Ska vi verkligen offra Sollentunas sista stora tränings- och lekyta för bostäder som kanske inte ens kommer att efterfrågas?
    Det skulle vara intressant att få veta hur Sollentunas övriga politiker ställer sig i den här frågan.

 
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här kan du fira midsommar i Sollentuna

Nyheter Ska du fira midsommar i Sollentuna? Dessa firanden kan du välja på här och i närliggande kommuner.onsdag 20/6 14:14

Varmvattenbassäng hetare än någonsin

Nyheter Frågan om huruvida Sollentuna ska ha en varmvattenbassäng eller inte har förvandlats till en lokal valfråga. Nu ger sig Kristdemokraterna in i debatten. De vill utreda om en ny rehabbassäng kan...onsdag 20/6 13:40

Döda ytor ska bli levande torg

Nyheter Området runt centrum innehåller flera blåsiga, oanvända och tråkiga ytor. Nu vill kommunen ta tag i Aniaraplatsen, Turebergs torg och Turebergs park.tisdag 19/6 14:37