VATTENDRAG. Den del av Igelbäckens naturreservat som ligger i Solna behöver utvecklas, inte avvecklas, tycker insändarskribenten. Foto: Ulrica Andersson

Ta ansvar för ert rekreationsområde!

Att Solna i år utsetts till Sveriges tredje bästa idrottskommun är för mig en gåta med tanke på hur illa de sköter den enkla vardagsidrotten inom Igelbäckens naturreservat. Området behöver utvecklas - inte avvecklas.

  • Publicerad 09:17, 6 dec 2017

Igelbäckens naturreservat (som finns både i Solna och Sundbyberg) inrättades för att bevara området för natur- och kulturupplevelser, friluftsliv, rekreation och social samvaro.
    Idrott, träning och friluftsliv är en viktig del av många människors rekreation. Många är de som flyttat till Solna och Sundbyberg med tanke på närheten till kommunernas gemensamma naturreservat ”Igelbäckens Naturreservat”. Att på ett enkelt sätt kunna ge sig ut på en löprunda, promenad eller till och med en skidtur skänker stor livskvalitet åt oss stressade storstadsbor. Därför är det viktigt att området bevaras för framtida generationer.

Men på senare tid har skillnaden mellan Sundbybergs och Solnas intresse i området blivit allt tydligare. När spåren når in i Solna så syns det tydligt. Spåren inom Solna är tydligt sämre underhållna och på stora delar gravt förstörda. Som ett tydligt exempel är spåren intill järnvägen vid Överjärva gård, I Solna, slitna, leriga och stort sett omöjliga att använda utan att bli rejält smutsig.

Vi är många som undrar när Solna Stad ska börja ta sitt ansvar och samarbeta kring planering, skötsel och underhåll av alla spår i området. Under lång tid har denna snedbelastning drabbat de som utnyttjar området.
    Att Solna i år dessutom utsetts till Sveriges tredje bästa idrottskommun är för mig en gåta med tanke på hur illa de sköter den enkla vardagsidrotten inom Igelbäckens naturreservat. Området behöver utvecklas - inte avvecklas.
 

 
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

"Smått otroligt med ett så rikt fågelliv"

Nyheter Ny bok tipsar om Råstasjön Nu kommer en ny bok om naturområden som är värda att se i Stockholmsområdet. Två av dessa ligger i Solna.lördag 21/7 8:33

Nu blir skolvägarna säkrare

Nyheter Från och med vecka 29 och fram till skolstart kommer Solna stad att utföra arbete för att höja trafiksäkerheten vid skolvägar.fredag 20/7 14:12