ARG. Insändarskribenten är speciellt upprörd över hur han behandlades av Sverigetaxis förare. Foto: Ove Nordström

Vad har hänt med taxis fina traditioner?

Jag skriver angående taxiservicen, som håller på att bli sämre och sämre för varje dag som går. Vi två tillfällen råkade jag ut för extremt oprofessionellt och otrevligt bemötande med Sverigetaxi (020 20 20 20) och, på deras anmodan, skrev jag en redogörelse av vad som hände, till ingen nytta förstås, inte ens ett svar.

  • Publicerad 07:40, 28 jul 2017

n Den senaste händelsen ägde rum i juni utanför terminal 5 på Arlanda, strax före midnatt. Jag och min medpassagerare sade direkt till föraren att vi skulle till Kista och gav honom adressen. Han svarade att han inte kände till adressen, vägrade sätta på gps eller titta i kartan eller kontakta växeln för att fråga, trots min anmodan.

Då klagade jag (i lugn fast strikt ton) på att detta var oprofessionellt (vilket det också var i allra högsta grad) och att jag själv inte kunde hitta vägen för att guida honom. Han blev ursinnig, stannade bilen strax före utfarten från taxiparkeringen och bokstavligen kastade ut resväskan och skrek att vi skulle stiga av bilen. Då ringde jag Sverigetaxis växel och de lovade att skicka en annan bil.

Då den andra bilen kom var dess förare minst lika otrevlig, efter att han kommunicerade med sin kollega, och behandlade oss som ohyra. Han ville inte heller ta oss och menade att vi borde ta den första bilen stället. När jag invände att vi hade kommit överens med växeln om att vi skulle få en ny bil blev hans svar tvärt och ohyggligt: han förbjöd mig att prata mer! Till sist tog han oss till Kista, eftersom jag insisterade.

Tyvärr har jag redan råkat ut för flera andra incidenter av liknande art med huvudsakligen med Sverigetaxi men inte uteslutande. Jag hade bara rapporterat en liknande händelse med Sverigetaxi förut, som sagt, ingenting har hänt.

I Sverige fanns vissa fina traditioner i taxibranschen: föraren skulle alltid vara professionell, tjänstvillig och vänlig. Många av de förare som dagens bolag anlitar är uppenbarligen mycket långt ifrån denna tradition och har inte minsta lilla avsikt att anamma den.

Får de inga anvisningar eller träning när de börjar arbeta? Det blir bara värre och värre och kan inte fortsätta så. Dessa nya förare har ingen som helst respekt för kunden, de kanske tror att kunden är deras undersåte som skall lyda order…

Jag brukar inte skriva till pressen eller till myndigheterna om små vardagsproblem, men den taxiservice som vi får i dag har ingen likhet med vad vi hade vant oss vid. Jag har redan upplevt så mycket obehag att jag tänker höra av mig i fortsättningen också, tills någon lyssnar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.