Louise Bornhall, reporter StockholmDirekt Foto: Mikael Andersson/Sacharias Källdén

BORNHALL: SL-kortet fortsätter att svida i plånboken

"Nästan en tusenlapp ryker varje månad för att jag ska kunna stå och klämmas med andra stockholmare på tunnelbanan och göda den gemensamma drömmen om sittplats", skriver vår reporter Louise Bornhall om att priset på SL-kortet ska höjas. Igen.

  • Publicerad 17:03, 9 okt 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Min plånbok och jag blir lika chockade varje gång. I början av månaden när jag blippar SL-kortet i spärren och den orange rutan runt kortet lyser. Ni vet, den som hintar om att hörrududu, det är dags att fylla på med nya pengar om du ska kunna leva ditt liv i en storstad den kommande månaden också.

890 kronor får en vanlig dödlig vuxen punga ut för ett månadskort i SL-land, och tidigare i dag stod det klart att siffran från och med januari kommer att landa på 930 kronor.

Nu höjs priset på SL-kortet igen

Nästan en tusenlapp ryker varje månad för att jag ska kunna stå och klämmas med andra stockholmare på tunnelbanan och göda den gemensamma drömmen om sittplats. Svära över förseningar, inställda avgångar och tvingas tjuvlyssna på varför hon i sätet bredvid hatar sitt jobb.

Ja jag vet, saker och ting kostar pengar. Det byggs ny tunnelbana och tvärbana och en busslinje någonstans långt från mig ska få utökade avgångar, och alla som jobbar med det där ska ju också ha lön. Såklart.

Men det svider inte mindre i min plånbok för det.

Stockholm Direkt