Emelie Draper. Foto: Stina Evjan

DRAPER: En myt att det är tyst i skogen

"Att inte älska när grannförskolans barn simultanövar på att vråla som dinosaurier 07.30 efter ett nattskift är ingenting som kommer bli bättre av att flytta ut till skogen", skriver vår gästkrönikör Emelie Draper.

  • Publicerad 08:00, 1 dec 2018

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Om man har klagomål på exempelvis oväsendet i Stockholm tycker många stockholmare att den som klagar ska flytta ut i skogen eller på landet. Jävla stadsinfödingar har ni ens varit i naturen? Vet ni hur mycket djur kan låta? Svinmycket! För att inte tala om alla lantbruksmaskiner, motorsågar, skogsröjningsmaskiner, människor som förefaller låta dubbelt så högt på grund av ekoeffekter och annat som lätt uppstår på sådana ställen osv.

Grannar på Söder klagar på gråtande barn

Och så en liten newsflash: Det finns barn, förskolor, ombyggnationer och snökaos på nästan alla andra ställen i Sverige också. Det är inte en ny grej som vi lantisar kommer till storstan och förfasas över. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Att inte älska när grannförskolans barn simultanövar på att vråla som dinosaurier 07.30 efter ett nattskift är ingenting som kommer bli bättre av att flytta ut till skogen och istället lyssna på riktiga dinosaurieättlingar som börjar gasta i tusenfalt så fort solen visar sig. Att däremot låtsas som att man älskar att vakna av barn som skriker borde vara förlagt med skogsflytt som straff. 

Insändare: Gråtande barn på Söder stör inte mig

Men nej just det, du jobbar ju inne i stan och har så gott som hela ditt liv här och kan såklart inte flytta till landet hur som helst. Och så var det ju den ekonomiska delen... Och eftersom bostadsmarknaden ändå är som den är kan du ju inte direkt chansa, för tänk om du inte älskar motorsågar lika mycket som ljudet av dörren till soprummet precis under din balkong som smäller under dygnets alla timmar. Då är det svårt att få en ny lägenhet i stan på en handvändning. Men du! Precis så är det för alla som du tycker ska flytta för att de ventilerar sin frustration också.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Barn kommer skrika. Oljud kommer ljuda. Folk kommer klaga. Om du stör dig på folk som klagar på nätet kanske du ska flytta dit det inte finns wifi. Bara en tanke.

Kan man kräva att grannens barn slutar gråta?

JARNLO: Gråtande barn är också stockholmare