Lotten Engbom är reporter på Täby-, Vallentuna- och Danderyds Nyheter. Foto: Roffe Andersson

ENGBOM: "I inga fall är männen accessoarer till sin partner"

"Flickvän till Oscar”, ”Fru till Anders”. Det känns som att Instagram svämmar över av dem – presentationerna som innehåller ”fru”, ”flickvän” eller ”sambo”.

  • Publicerad 11:48, 20 okt 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Sociala medier är platsen där alla kan måla upp den perfekta bilden av sig själv. För kvinnor ingår tydligen att vara just någon av ovanstående titlar. Livsmål uppfyllt. Goals.

Och på Instagram ser jag dem överallt - kvinnorna som väljer att presentera sig som någons fru, flickvän eller sambo. Det skulle kunna ses som romantiskt. Lite gulligt kanske. Eller bara som ett tecken på att tjejer i mindre grad kan leva ett oberoende liv.

Jag känner ganska många människor. I inga fall är det männen (i många fall kvinnan) som blir någon form av accessoar till en sin partner. Det är såklart inte kvinnornas fel, snarare hela samhällets som så tidigt skolar oss i att det är eftersträvansvärt att vara någons flickvän, och tydligen ännu mer lyckat att vara någons fru.

Däremot är det både han, hennes och hens ansvar att förändra det här. För det är 2017 – det mest åtråvärda vi kan bli är inte någons flickvän eller fru.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Två fall av misshandel i Täby

Nyheter Berusad vid skatepark Under samma kväll fick polisen med knappt 30 minuters mellanrum in två samtal om misshandel i Täby.måndag 25/6 15:22

Åkte till krockskadad bil – fann 10 skadade bilar

Nyheter "Blod kring bilen" Det var i helgen när polisen åkte ut till Vallentuna för att se över en krockskadad bil som man hittade tio andra bilar som drabbats av skadegörelse.måndag 25/6 15:13

Vi är stockholm