Foto: Sacharias Källdén/Mostphotos

Epstein: Ska vi rapportera om ASAP Rocky?

Ett misshandelsfall som vanligtvis skulle blivit en kort polisnotis på sidan 6 i vår papperstidning har vi nu följt, bevakat och spenderat en hel arbetsdag i rättssalen för. Rätt eller fel? undrar reporter Mimmi Epstein.

  • Publicerad 08:30, 2 aug 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Jag måste erkänna att jag inte kände till honom sedan tidigare. ASAP Rocky. Numera namnet på allas läppar. Många av er kan fallet, men en kort bakgrund krävs: Den 30 juni skedde en misstänkt misshandel vid Hötorget. Tre män står åtalade. En av dem är hiphopstjärnan ASAP Rocky. De har suttit häktade sedan 2 juli, vilket har lett till en gigantisk debatt om det svenska rättssystemet, vilken har engagerat bland andra USA:s president Donald Trump.

ASAP Rockys advokat: "Inte missnöjda"

I tisdags inleddes rättegången och intresset var enormt. Flera internationella medier var på plats och så även vi. Som sällan bevakar rättegångar. Och en misshandel är något vi i normala fall skulle ha skrivit om i vår återkommande polisspalt på sidan 6 i vår papperstidning som dimper ner i alla stockholmares hem. Men eftersom Hötorget nu plötsligt blivit centrum för världens uppmärksamhet, begav jag mig, i egenskap av lokalreporter, dit.

Utanför säkerhetssalen trängdes journalister och fotografer och när det kom en bil med mörka rutor rusade alla i en flock, som på film, fram till dem som klev ur den. Det smattrade från alla kameror. ”Who was that guy?” hörde jag en av fotograferna fråga en säkerhetsvakt efteråt. Svaret: ”That´s your job to know”.

YB Södermalm stängdes av efter Trumptweet

Vad tycker du? Har vi gjort rätt som gett detta mer uppmärksamhet än ett slagsmål mellan okända, vanliga stockholmare?

Skriv gärna några rader till info@direktpress.se.