FAGERBERG: Klart 127 ska ha en egen theme song

Sätrabon Tommy Fagerberg frontar när supergrupp från 127 släpper låt om hemmaplan.

  • Publicerad 14:12, 5 mar 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Sången är skriven, skriven för dig. För dig som bor här, postnummer 127.

Äntligen är den klar. Jag blev för rätt längesen ombedd att skriva en låt om stället jag bor på. Lite av en drömuppgift tänkte jag direkt. Men knappast. Jävlars vad svårt det varit att hitta ett anslag som kändes rätt. Både vad gäller text och musik.

Sången måste om inte annat kännas trovärdig. Det kändes skitviktigt. Inget hittepå och en samling floskler. Ej heller för gosigt, skiten måste med också. Ja, om 127 alltså.

Ett tag testade jag att rakt översätta husguden Springsteens My hometown fast med andra lokala referenser. Jag stillade mig dock. Bevare mig väl.

Nu var sången klar. Vilka skulle spela då? Ringde ihop några relativt nyfunna vänner till mig. Bara locals. Alla bor inom en kvadratkilometer från varandra. Paret Skaneby/Unger på planka och piano. Makarna Helins från Bredäng Brinner tar hand om trummorna och basen medan jag själv står för akustisk gitarr och sång. Sist men inte minst Claes Carlsson på saxofon.

Den uppmärksamme läsaren kanske undrar om det verkligen är samma Claes Carlsson som lirade med Eldkvarn tillika spelade in plattor med såväl Ebba Grön som Dag Vag när det begav sig? Ja, det är det. Betongmegastort.

Vi har lagom stora planer för låten. Men för all del Spotifystora. Nu är vi fortfarande på repetitionsstadiet men den kommer snart presenteras live på en privat baluns, för att liksom känna av folkets respons, innan den ska spelas in. Efter det kommer den släppas ut på diverse digitala marknader för medborgarna att fritt ta del av.

Svensk/Palestinska FF:s ordförande Mazen El-Sayeh har hört låten på demo och blev så till sig att han på stående fot bad att få ha den som inmarschlåt för deras A-lag som i år spelar i division 5. Klart han fick. ”Hela världen bor här” heter sången förresten. Håll koll.

Nu sitter det säkert någon nitisk jöns eller jönsa där och läser som undrar vem som bad mig skriva låten? Fan, vad jag önskat att jag slapp den frågan. Det var jag själv.

Fast det behöver ni inte sprida. Det vore på något sätt coolare så.