Farliga tider

  • Publicerad 01:15, 14 jul 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Nu har den livsfarliga tiden börjat. Då man inte ska gå ut i skogen om man inte har riktigt många timmar på sig och är utrustad med karta, kompass och mobiltelefon. Då besvikelsen är stor om man har glömt plastpåse och tröjan inte kan offras som bärsäck – i dubbel bemärkelse.

Nu är nämligen blåbären här. De första ploppade upp så försiktigt för några dagar sedan och nu dignar snåren av skogens blå läckerheter. Att vara ute och promenera eller springa är nästintill omöjligt. Stannar man är det kört, förbi, finito, over. Att plocka ett blåbär, stoppa det i munnen och sedan återuppta promenaden eller löpturen är bara något en supermänniska klarar av, inte jag som är vanlig dödlig.

Men att stanna är också njutning, sommar, livet. Visst tar skogsturen betydligt längre tid än planerat och man kommer hem med avslöjande blå läppar och fingrar, men samtidigt är livskvaliteten förhöjd. Drömmandet om den perfekt blåbärspajen med dubbel sats smuldeg kan ta vid. Om det inte redan har blivit sen kväll och blåbärsplockandet får vänta till nästa dag. Eller dagen efter det. God tur!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hyresrätter heta på sval bomarknad

Nyheter Den osäkra bostadsmarknaden har gjort det svårare för byggbolagen att hitta köpare till nyproducerade lägenheter. För att överhuvudtaget komma igång med bygget av sina 95 lägenheter i Fyrklövern har...söndag 27/5 7:15