Vår reporter Evelina Hertz erkänner sitt sop-slarv. Foto: Ylva Bergman/Mostphotos

HERTZ: "Jag börjar svettas och letar febrilt efter ett nytt samtalsämne"

Sopfuskarna – vilka är de egentligen? Vår reporter Evelina Hertz har en aning...

  • Publicerad 16:58, 11 jan 2018

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Jag ser mig själv som en ganska präktig person som oftast försöker göra ”det rätta”. Jag kör inte för fort och kastar aldrig tuggummi på gatan (ni vet väl att fåglarna dör om de försöker äta ett tuggummi och näbben klibbar ihop?)

Jag hjälper pensionärer av från bussen och tränar tålmodigt mina barn att äta sojakorv eftersom det är så synd om grisarna.

Men jag har en mörk hemlighet. Något jag skäms för men tyvärr inte alltid tillräckligt mycket.

Jag slarvar med sopsorteringen *duckar för tomater och ruttna ägg*.

Fram tills nyligen åkte allt i vanliga hushållssoporna. Ja plast, konserver och ibland glas. (Jag brukar alltid säga ”batterier slänger man ju inte, men om vi nu ska vara ärliga har det nog hänt en gång. Eller två.)

Jag förstår att ni undrar hur jag kan vara så ond? Det enkla svaret är lathet. Fram tills i höstas bodde vi långt från närmaste återvinningsstation och hade ingen bil. You do the math. Nu har vi ett miljörum bakom knuten och en bil som tar oss till Lövsta återvinningscentral på fem minuter.

Så jag har faktiskt skärpt mig.

Men när mina kollegor förfäras över att någon slänger ett utbrunnet värmeljus i vanliga soporna hettar mitt ansikte. Jag börjar svettas och letar febrilt efter ett nytt samtalsämne. Tänk om det syns på mig att jag slängde en yoghurtförpackning i går för att jag inte orkade diska ur den?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

C-politiker vill adoptera bort papperskorgar

Nyheter "Jag vill se kreativiteten flöda" Vill du döpa en buske? Skriva ett citat på en papperskorg? Sätta ett parasoll på en bänk? Det tycker Centerpartiet vore toppen. De vill nämligen att 08:orna ska kunna adoptera delar av den offentliga...onsdag 18/7 19:00

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26