Hampus Jarnlo, redaktionschef StockholmDirekt. Foto: Sacharias Källdén

Hur kan vissa stockholmare ha så otroligt mycket pengar?

"Klump i magen när man med andan i halsen lämnar jobbet först av alla, klump i magen när man genomsvettig ändå är sen till förskolan", skriver Hampus Jarnlo.

  • Publicerad 21:11, 11 sep 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Två splitternya bilar, en tiomiljonersvilla – och barn som hämtas på förskolan senast klockan 15. När jag nu är tillbaka i jobbvardagen efter nio månaders föräldraledighet är det den omöjliga ekvationen som snurrar i mitt huvud när jag lämnar döttrarna på förskolan.

Hur kan vissa i Stockholm ha så otroligt mycket pengar, trots att de uppenbarligen lättar från jobbet en timme efter lunch flera dagar i veckan? Är det ärvda pengar? Har de en extra uppsättning mor- och farföräldrar som är redo att hämta barnbarnen när som helst? Pusslar de ihop sina jobbscheman så att de i princip aldrig hinner träffa varandra? Och hur får alla ensamstående föräldrar det att gå ihop?

Klump i magen när man med andan i halsen lämnar jobbet först av alla, klump i magen när man genomsvettig ändå är sen till förskolan. Jag väljer att tolka min egna känslor välvilligt. Att reaktionerna blir så starka visar att jag bryr mig om både mitt jobb och mina barn väldigt mycket. Jag kommer snart hitta rätt balans...

Så tänker jag ända till det är dags att inskolningslämna minstingen igen. Tårarna rinner ner för hennes kinder, kallsvetten rinner ner för min rygg och det brinner under ögonlocken. När jag vänder och går inser jag att mina ord till henne lika mycket är riktade till mig själv: "Allt kommer bli bra, lilla vän".