I rikets tjänst

  • Publicerad 15:25, 10 feb 2018

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Den här veckan skriver vår hembygdskrönikör Magnus Persson om sin lumpartid på A8 i Boden.

Det fick mig att minnas min egen tid i rikets tjänst. Eller var det i konungens tjänst? Vissa saker vill man helst förtränga.

Jag skickades också ut till Solna för att mönstra och för första gången hoppades jag att mina medfödda plattfötter skulle vara till någon nytta. Det ryktades nämligen att vi plattfötter slapp infanteriet och milslånga marscher med 20 kilos packning.

Inte vet jag, det blev i alla fall luftvärnet och dåvarande Lv3 i Norrtälje.

Och nu borde jag så klart i vanlig ordning rada upp festliga lumparhistorier. Men det blir inga. Jag minns bara grundutbildningen som en dötrist tid. Totalt meningslös om ni frågar mig.
Dessutom insåg man att jag redan arbetade som journalist så jag blev snabbt omplacerad till tidningen Värnpliktsnytt i Stockholm.

Där var det mer drag. Oj, oj, oj ….

Men den typen av lumparhistorier lämpar sig fortfarande inte i tryck även om det mesta bör vara preskriberat så här nästan fyra decennier senare.

Nej, mycket till soldat var jag inte. Men journalist är jag bevisligen fortfarande.

I helgen besökte jag till och med mina gamla mönstringskvarter. Läs mer om Järvastadens framtid på nästa uppslag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Elever oroliga inför skolflytt

Nyheter I höst flyttar cirka 350 högstadieelever från Råsundaskolan till nya Råsunda centralskola. Nu sprider sig oron bland eleverna hur deras nya skola ska fungera.onsdag 23/5 10:13

V och C möts i klimatdebatt

Nyheter Ikväll, onsdag, möts Vänsterpartiet och Centerpartiet i en duell om energi- och klimatfrågan. Kvällen består av två debatter och ska hållas i Solna Folkets Hus.onsdag 23/5 1:15

Bergshamra laddar för Pridetåg

Nyheter Nu på lördag är det dags för Bergshamras Pridefestival. Manifestationen för HBTQ-personers rättigheter som tidigare lockat till sig hundratals personer arrangeras för femte året i rad.tisdag 22/5 14:21