I Svea rikes tjänst

  • Publicerad 14:36, 10 feb 2018

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Den här veckan skriver vi om Järvastadens framtid. Det fick mig att minnas min egen tid i rikets tjänst. Eller var det i konungens tjänst? Vissa saker vill man helst förtränga.

I början av 1970-talet skickades jag ut till det som i dag är Järvastaden för att mönstra och för första gången hoppades jag att mina medfödda plattfötter skulle vara till någon nytta. Det ryktades nämligen att vi plattfötter slapp infanteriet och milslånga marscher med 20 kilos packning.

Inte vet jag, det blev i alla fall luftvärnet och dåvarande Lv3 i Norrtälje.

Och nu borde jag så klart i vanlig ordning rada upp festliga lumparhistorier. Men det blir inga. Jag minns bara grundutbildningen som en dötrist tid. Totalt meningslös om ni frågar mig.
Dessutom insåg man att jag redan arbetade som journalist så jag blev snabbt omplacerad till tidningen Värnpliktsnytt i Stockholm.

Där var det mer drag. Oj, oj, oj ….

Men den typen av lumparhistorier lämpar sig fortfarande inte i tryck även om det mesta bör vara preskriberat så här nästan fyra decennier senare.

Nej, mycket till soldat var jag inte. Men journalist är jag bevisligen fortfarande.

I helgen besökte jag till och med mina gamla mönstringskvarter. Läs mer om Järvastadens framtid här.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Full man lyckades inte starta bilen

Nyheter Föraren var så onykter att han inte ens lyckades starta bilen.torsdag 24/5 8:40

Kommunalråd har anställt sin man

Nyheter Stefan Bergström, kommunalråd och gruppledare för Centerpartiet, har skrivit under anställningsavtalet för sin man som politisk sekreterare på deltid. "Ren och skär korruption", enligt en...onsdag 23/5 17:12

Företagsklimat vänder uppåt

Nyheter Nu tycker företagarna bättre om Sundbybergs stad igen. Årets enkätresultat beskrivs som en rekordstor höjning jämfört med fjolårets bottensiffra.onsdag 23/5 12:21