Ibland kan vi faktiskt inte ana vad som hände sedan

Ibland händer det faktiskt. Ibland är det omöjligt att gissa vad som hände sedan. Det är alldeles, alldeles underbart.

  • Publicerad 06:48, 13 okt 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

”Valen hoppar – då gör pojken supermissen.”

"Lade ut samma bild – bortsett från en detalj. Hundratusentals garvar åt den högra bilden.”

Vi lever i klickbetestiden. De dinglar där framför oss och trots att vi vet att de bara är gjorda av gummi och att det väntar en vass krok där under kan vi inte låta bli att hugga. Så vi trycker på länken, läser, blir besvikna på oss själva och sedan gnäller vi i kommentarsfältet. Tidningar, tv och vi. Allt i en symbios och givetvis är ingen utan skuld. Den första stenen kan aldrig kastas trots att det är många som försöker. Inte minst mot tidningarna. Sanningen är dock lika enkel som brutal. Om vi inte klickade skulle det inte skrivas.

Vi på den här tidningen vet också hur det fungerar. VAD som fungerar.
”Den här kommer att läsas”, kan vi säga.
”Den här kommer att klickas.”

Det ingår i vårt uppdrag att få er att vilja läsa, men vår frihet är ändå stor jämfört med många kollegor eller konkurrenter. Vi ska också informera om sådant som inte river upp himlen och då kan vi skriva om en skomakare som ”bara” gjort sitt jobb i årtionden. Då är det så underbart när ni överraskar oss.

För vad var det som hände egentligen med Andreas Lahdosson? Helt plötsligt rusade berättelsen om honom över internet. Ni kunde inte sluta uttrycka er beundran för honom och hans gärning. Det var hjärtan, det var likes, det var hundratals kommentarer och alla var positiva. Positiva. Sådant händer så sällan att det är värt att uppmärksamma det när så sker.

För en gångs skull kunde vi verkligen inte ana vad som skulle hända. Jag tänker även på artikeln om Chieflands återuppståndelse som ståtar på vår topplista över mest läst texter trots att den inte innehöll något sensationellt, fantastiskt eller upprörande. Det gör mig glad.

Vi kommer givetvis alltid söka efter berättelsen som överraskar mer än något annat. Den som höjer ögonbryn och får blodet att koka, men det känns fint att kunna konstatera att ibland ska man som skomakare bara bli vid sin läst och jobba med att skriva goda texter och inte göra det krångligare än så.

Att våga

Det krävs mod för att jaga efter sin dröm. Det var häftigt att läsa om Katarina Granström i förra numret. Hon som lånat 400 000 och åkt till Schweiz för att bli en mästare på att baka. Jag håller tummarna.

Käjk

På min Instagram har jag en hashtag som heter Käjk. Det är svengelska. Det står för Cake. Jag älskar nämligen Cake. Bakverk. Så jag hade faktiskt koll på Katarina innan vi skrev om henne, då jag följer henne på Instagram.

Burr

Är man så förälskad i käjk som jag är så gäller det att försöka hålla igång lite också och nu är det slut på löpträningen. Jag klarar helt enkelt inte av kylan så nu blir det uteslutande gymmet. Blää för höst och vinter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Insändare: Liberalerna säger ja till att sälja Ena Energi

Krönika Det har gjorts flera utredningar om Ena Energis framtid. På Kommunfullmäktige (KF) den 11/12- 17 beslutades med stor majoritet att ge Enköpings kommuns moderbolag AB (EMAB) i uppdrag att gå vidare...fredag 8/6 10:04

Insändare: Stoppa försäljningen av Ena Energi, säger personalen

Krönika Inför debatten i kommunfullmäktige kring försäljningen av Ena Energi vill vi, personalen i bolaget, passa på att ge vår syn. Området kraftvärme är komplext och det tar många år att förstå helheten....fredag 8/6 10:04

Vill inte vara någons nödutgång

Krönika Jag sitter på Arlanda och väntar på mitt flyg vidare mot nästa destination. En stund av lugn innan nästa check-in, nästa tullkontroll, nästa take-off. Trodde jag...torsdag 3/5 18:51