Hampus Jarnlo, redaktionschef StockholmDirekt, då och nu. Foto: Privat/Sacharias Källdén

JARNLO: Tack för att ni gjorde mig till stockholmare

Tack för allt. Nu rullar jag vidare som en riktig stockholmare, skriver redaktionschef Jarnlo.

  • Publicerad 19:43, 26 mar 2020

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Januari 2003 flyttade jag till Stockholm första gången. Jag minns fortfarande att jag kände mig väldigt stor och väldigt liten på samma gång när jag första kvällen tog t-banan till Slussen, klev ut på Götgatan och såg Globen långt där borta.

Mina första år i huvudstaden kantades av galet mycket promenerande. Jag var student, hade gott om tid och gick i princip överallt. Ett väldigt bra sätt att lära känna en stad. Däremot lärde jag inte känna så många människor i den utan hängde mest med andra exil-skåningar.

Alltid med er i fokus

Det var först när jag började arbeta på den här tidningen jag på allvar fick en djupare förståelse för Stockholm och stockholmarna. Från Skärholmen, Botkyrka och Huddinge, via Farsta, till Bromma och Västerort innan jag nu avslutar åtta år som lokaltidningsjournalist som chef för våra tidningar i innerstan och Söderort.

Alltid med er läsare i fokus. Och herregud vad mycket ni har gett tillbaka. Ni har lärt mig allt jag kan om denna galna, vackra stad! Både stort och smått. Byggena, skolorna, centrumen, parkerna, biblioteken, fritidsgårdarna, jobben, trafiken, alla mänskliga möten, ilskan, kärleken och inte minst alla underbara kollegor på världens bästa redaktion. Jag kommer sakna er alla så mycket. Tack för allt ni lärt mig, tack för att ni gjorde mig till stockholmare.

Veckans känsla

Vemod. Jag skriver detta hostandes hemma i karantän långt från pulsen på redaktionen som är mitt elixir. Det var inte så här det skulle sluta.