Hampus Jarnlo, redaktionschef. Foto: Sacharias Källdén

JARNLO: Värmen har nog fått många att glömma valet

"Vår valbevakning har ingen början och inget slut. Vi följer ständigt den lokalpolitiska debatten från supernära håll", skriver vår redaktionschef Hampus Jarnlo.

  • Publicerad 21:00, 8 aug 2018

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

När den, med svenska mått mätt, galna värmen lugnat sig något var vi nog många som i veckan vaknade i ett någorlunda svalt sovrum och insåg att "shit, det är ju bara en månad kvar till valet".

Ni som följer oss varje dag i vår app StockholmDirekt och varje helg i papperstidningen vet vid det här laget att vi har Stockholms i särklass bästa, mest lokala och kontinuerliga politiska bevakning. Så vår valrapportering har i den meningen ingen början och inget slut. Vi följer ständigt den lokalpolitiska debatten från supernära håll.

För även om ett stadsdelsnämndsmöte i Farsta, Vällingby eller Kungsholmen en råkall torsdagskväll i november mittemellan två val inte alltid är det mest upphetsande en kan göra i den här stan är vi nästan alltid där. Både för er skull och i förlängningen – hur högtravande de än må låta – för demokratins skull. Och nästan alltid är vi enda redaktionen med journalister på plats.

Nu blir extremvädret het valfråga

Men på sommaren tar alla politiska nämnder och kommunfullmäktige semester. Och trots att det är valår verkar även de folkvalda representanterna i Stadshuset ha fastnat i sommarhuset på Gotland efter Almedalsveckan i början av juli. Det har varit märkligt tyst! Men med facit i hand har det nog varit ett klokt beslut då värmen fått många av oss att tänka på andra saker än valet.

De lyckligt lottade har tänkt på vilken badplats de ska välja för dagen, medan andra tvingats fly hem som hotats av bränder. När den mest akuta faran nu verkar vara över är frågan om extremvädret också fått väljarna att tänka om och prioritera klimatfrågan högre när det är dags att rösta den 9 september? Njae, är svaret vi fick av de stockholmare vi frågade i veckan. Men få verkar ha bestämt sig, så det blir en jäkla spurt sista månaden.