Andreas Jennische, tf nyhetschef. Foto: Sacharias Källdén

JENNISCHE: När borgarrådet ringer på fasta telefonen

En rolig bieffekt av att pressekreterare är på semester är att borgarrådet ringer på redaktionens fasta telefon, skriver tf nyhetschef Andreas Jennische.

  • Publicerad 11:34, 30 jul 2018

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

@ajennische

Det är ett välkänt faktum att kommunpolitiken liksom andra delar av samhället går ner i tempo under sommaren och tar semester.

Men att det skulle vara så här lugnt i politiken är vi på redaktionen lite förvånade över. Det är ju valår! Och bara sex veckor kvar till valdagen den 9 september. Men utspelen, kritiken mot de politiska motståndarna och de nya förslagen har varit betydligt färre än väntat.

Men det kanske är nyttigt. Allt brakar ju loss med dubbel kraft igen när det dåsiga Sommarstockholm vaknar till liv igen. Ett stundande val innebär som alla vet ett informationsmyller av sällan skådat slag. I annonser i våra flöden, som affischer och kampanjer på stan och i form av nyheter.

Innan en sådan kraftansträngning kan man behöva lite semester, inte minst politikerna och deras medarbetare.

Politikersamtal på den fasta telefonen

En rolig sidoeffekt av vissa pressekreterares frånvaro märktes på redaktionen i förra veckan då ett av stadens borgarråd i egen hög person ringde för att dryfta en sak – på redaktionens fasta telefon. Lite senare hände samma sak igen. Inga mellanhänder där inte. Sådan direktkontakt med politiker är svårt att inte tycka om som journalist.

För er stockholmare som inte tar paus i ert förkovrande publicerar vi under sommaren och ända fram till valet, längre intervjuer med frontpersonerna i samtliga nio partier som i dag är representerade i kommunfullmäktige. Läs veckans intervju här.

Om du missat tidigare delar finns alla på vår specialsajt www.stockholmdirekt.se/stockholmsvalet2018

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.